Home / DRUŠTVO / PWW nabavio 2.400 kanti za smeće, a uskoro stižu nove količine: Građanima omogućena zamena starih za nove
hotel bell

PWW nabavio 2.400 kanti za smeće, a uskoro stižu nove količine: Građanima omogućena zamena starih za nove

Do kraja godine stići će još 1.100 kanti za smeće i 450 novih kontejnera. Leskovčani, uz prijavu, ličnu kartu i poslednji račun, a poželjno bi bilo i uz korišćenu kantu, već od sutra mogu da dobiju novu.

Prema planu za 2021. godinu, Porr, Werner i Weber, treba da nabavi 3,5 hiljade posuda za individualna domaćinstva, za šta je opredeljeno 7,8 miliona dinara. Prve količine novih posuda su stigle i već od sutra su dostupne građanima.

-Građani treba u upravnoj zgradi da uzmu revers i sa osnovnim dokumentima, dođu na naš plac u ulici Sime Pogačarevića, gde će dobiti novu posudu. Dobro bi bilo, a toje i u skladu sa politikom Kompanije, da, ako su u prilici donesu oštećenu kantu. Inače ovo je samo jedna od investicija PWW-a, jer smo mi ozbiljan partner gradu. Uskoro očekujemo da nam stigne još jedno vozilo. Reč je o savremenom kamionu zapremine 16 kubika, koji će znatno olakšati rad zaposlenima, a kvalitet usluga, podići na viši nivo, rekao je direktor Srđan Nisić. Prema njegovim rečima, Kompanija PWW svake godine izvrši zamenu velikog broja kanti, pa je, od zaključenja ugovora sa gradom do danas, povučeno oko 18.000 posuda namenjenih domaćinstvima. Postavljeno je i nekoliko hiljada novih kontejnera.

-Rok za amortizaciju posuda je 8 godina, ali uz propisno korišćenje, a često se dešava da građani odlaganjem vrelog pepela ili građevinskog šuta oštete kante i kontejnere. Slažem se da jedan procenat oštećenja izazovu i naši radnici, ali je krivica građana češća, rekao je Nisić, dodavši da je, na teritoriji grada Leskovca, raspoređeno 19,7 hiljada kanti i oko 3.5 hiljade kontejnera.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je, nakon današnje posete PWW-u, naglasio da se, od potpisivanja osnovnog ugovora do danas, odnos partnera, to jest kompanije i grada, menjao, a prema poslednjem aneksu, gotovo je duplirana visina naknade, koja se uplaćuje lokalnoj samoupravi.

-Do 2018. godine, dobijali smo naknadu od 216 dinara po toni doveženog smeća, a poslednjim aneksom smo dogovorili da ona iznosi 420 dinara. Želimo da održavamo korektan poslovni odnos sa kompanijom, koja je važan činilac u procesu održavanja javne higijene. Pored redovnih aktivnosti, svakog vikenda pruža podršku akcijama čišćenja divljih deponija. Rezultat te saradnje je uklanjanje 100 tona otpada i uređenje oko 500 lokacija u gradu. Kvalitetne komunalne usluge, vrlo su važne za život građana i funkcionisanje lokalne zajednice, rekao je Cvetanović.

Zbog toga je, podsetio je gradonačelnik, u javna komunalna preduzeća, “Vodovod“, “Komunalac“ i JKP “Grdelica“investirano nabavkom nove opreme i mašina, za šta je, iz gradskog budžeta opredeljeno više od 200 miliona dinara. Higijena u gradu, iako je na znatno višem nivou nego ranije, još uvek je nezadovoljavajuća, zbog čega i svest građana mora biti na visini. Samo udruženi možemo učiniti da grad bude čistiji i lepši., zaključio je gradonačelnik.

Check Also

Izložba Mića Popović i njegovi savremenici 3. februara u LKC-u

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 3. februara u 19 sati, biće otvorena izložba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *