Home / DRUŠTVO / Pukla kanalizaciona cev u Grdelici: Neprijatan miris se širi ulicom pored reke
hotel bell

Pukla kanalizaciona cev u Grdelici: Neprijatan miris se širi ulicom pored reke

Po sredini kolovoza tečnost, koja se, tvrde meštani, izliva iz kanalizacije, napravila je pukotinu u asfaltu, pa se u tankom mladu izliva po obodu ulice. To je u ovom delu naselja, čest problem

Kanalizaciona mreža je stara preko pola veka i sigurno je prilično amortizovana i oštećena, ali su češća pucanja počela da se dešavaju poslednjih nekoliko godina, koliko je trajala izgradnja Koridora 10, kaže naša sagovornica, Saveta Vukadinović.

– Cev je pukla tokom noći, a u dubini zemlje, po sredini ulice se nalazi glavni kolektor, koji je star pola veka, možda i više. Cevi jesu duboko, ali je ovim putem, za nekoliko godina, prošlo na hiljade teških kamiona i druge mehanizacije. Zaključujem da je ta konstantna vibracija pri kretanju, dodatno uticala na njihovo propadanje.

Gospođa Vukadinović tvrdi i da se na najmanje dva mesta, iz ove ulice, kanalizacija sprovodi direktno u Južnu Moravu:

– Prosečeni su kanali, pa sve fekalne vode iz ove i ulica iznad nje, idu u Moravu. Šahte su nam zabetonirane i ja vrlo često intervenišem da dođu službe i otčepe mi kanalizaciju. Smrad od otpadnih voda mi se vraća u kupatilo i kuhinju. Moram da budem dežurni policajac, jer se sa ovim problemima u Grdelici više ne može živeti.

Osim muke sa kanalizacijom, žitelji naselja uz Južnu Moravu, suočavaju se sa još jednom: kanal čija je trasa odmah iznad kuća, godinama je neočišćen i od 2015., meštani skreću pažnju nadležnima na to. Do danas nema ni rešenja, ni povratne informacije, kaže Saveta Vukadinović.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.