Početna / DRUŠTVO / Prva poslovna obuka za mlade povrtare i povrtarke

Prva poslovna obuka za mlade povrtare i povrtarke

Mladi povrtari i povrtarke Jablaničkog okruga koji su, u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih, dobili podršku u opremi za razvoj preduzetništva u oblasti povrtarstva, krenuli su sa realizacijom prve poslovne dvodnevne obuke koja ima za cilj da mlade povrtare upozna sa osnovama pokretanja biznisa u poljoprivredi, osnovama finansijskog poslovanja, organizacije proizvodnje i mogućnostima upravljanja sopstvenim biznisom. Deo poslovne obuke usmeren je i ka razvoju komunikacionih veština koje su za uspešnu prodaju i nastup na tržištu neophodne.

Dvodnevna poslovna obuka predstavlja samo jednu u nizu obuka koje će mladim povrtarima i povrtarkama Jablaničkog okruga pomoći da unaprede poljoprivrednu proizvodnju i prošire svoje kapacitete u oblasti povrtarstva.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih realizuje se u okviru nemačke razvojne saradnje, a sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), u saradnji sa gradom Leskovcem.

Pogledaj takodje

Prva nagrada za „Najbolju komšijsku priču“ ide u Lebane

Nagradni konkurs „Ko kuva najbolje komšijske priče“ koji je Grand kafa organizovala povodom Dana komšija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *