Početna / DRUŠTVO / Protest malinara u petak u Leskovcu ?

Protest malinara u petak u Leskovcu ?

Protest malinara iz Jablaničkog okruga, nezadovoljnih otkupnom cenom maline zakazan za petak u Leskovcu, možda i neće biti održan ukoliko Asocijacija malinara Srbije postigne dogovor o rešavanju ovog problema sa radnom grupom Vlade Srbije i donese odluku o obustavi svih protesta, istakao je predsednik Udruženja proizvođača jagodistačkog voća Jablaničkog okruga “Hisar“, Novica Cvetanović.

Iako stvari sa ovim dogovorima idu u pozitivnom pravcu jer je na jučerašnjem sastanku u Beogradu obećano da će otkupna cena iznositi 125 dinara i da je iz resornih ministarsatva ocenjeno da je prekid otkupa od pojednih hladnjačara neprihvatljiv, Cvetanović ne veruje da će se do petka nešto drastično dogoditi i da je održavanje protestne vožnje od Hale Dubočica do Železničke stanice koja će početi u 10 časova gotovo izvesno.

‘Za razliku od zapadnih delova zemlje gde se u malinarskim krajevima ovo voće otkuplje po ceni od 120 dinara, na jugu Srbije situacija je dramatična jer se kilogram maline plaća 80 dinara za prvu i 60 za drugu klasu. U Surdulici je otkup obustavljen, a u leskovačkom kraju odjednom se pojavio problem sa nedostatkom ambalaže’ – kaže Cvetanović.

Kako bi se premostio problem smeštajanih kapacita u hladnjačama država je odlučila da se angažuju hladnjače u Valjevu i Somboru gde ima slobodnih mesta za skladištenje voća tako da to neće moći da bude izgovor otkupljivačima maline da prestanu sa njenom kupovinom od proizvođača zaključio je Cvetanović.

Pogledaj takodje

Skrininzi dojke i materice sa ciljem ranog otkrivanja raka u Domu zdravlja Leskovac

Povodo za jučerasnju konferenciju u Domu zdravlja Leskovac bio je projekat „Zdrava žena, zdrava nacija“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *