Home / DRUŠTVO / Prosvetari najavili štrajk za 14. mart
hotel bell

Prosvetari najavili štrajk za 14. mart

Nakon saopštene odluke o tome da produžetka raspusta nema i da se đaci u ponedeljak vraćaju u klupe, neki po prvom, neki po drugom modelu nastave, stav Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je da situacija nije nimalo dobra.

„Smatrali smo da je produženje raspusta najmanje bolna odluka koju treba da donese ministar prosvete i Tim za škole, inače nama nepoznatog sastava. Ovo pre svega zbog preporuke pedijatara koji su sada vrlo čvrsto stali na stanovište da decu ne treba vraćati u kolektiv.” – objašnjava predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Ona kaže da živimo u zemlji gde se za zdravlje dece, ne konsultuju dečiji lekari, a za dešavanja u školama, ne pitaju prosvetni radnici.

Jasna Janković je stava da, za sve ono što će se desiti zaposlenima u školama, đacima i njihovim roditeljima i starateljima, odgovornost je isključivo ministra, jer on “ne želi da vodi dijalog na temu pandemije”.

Predsednica USPRS najavila je i štrajk prosvetnih radnika za 17. mart, s tim što je ostavila mogućnost i da to bude ranije.

– Bićemo ponovo u štrajku i na ulici. Očigledno je da se ovde tako mora, zaključuje Janković.

Izvor: zelenaucionica.com

Check Also

Petri Dimitrijević, za ulogu “Pinokia“, nagrada za glumicu večeri i šansa za titulu najboljeg aktera Festivala za decu u Aleksincu

Peti Zimski pozorišni festival za decu, u Aleksincu, ulazi u drugu polovinu, a stručni žiri …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.