Početna / DOGAĐAJI / Promocija Leskovačke Roštiljijade – 3 decenije Roštiljijada na vrhu turističke ponude Srbije
hotel bell

Promocija Leskovačke Roštiljijade – 3 decenije Roštiljijada na vrhu turističke ponude Srbije

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i direktor Turističke organizacije Leskovac, Nebojša Kocić su na današnjoj konferenciji povodom promocije „Roštiljijade“ 2019. govorili o pojedinostima ovogodišnje manifestacije.

Gradonačelnik je predvideo da će ovogodišnja Roštiljijada premašiti sve prethodne s obzirom na tradicionalno dobru gastronomsku ponudu, gostoljubivost, ali i bogat program u okviru kog će pored Lepe Brene nastupiti i Crvena Jabuka, Riblja čorba i Van Gog, Haris Džinović, Aco Pejović i Severina.

„Kvalitet leskovačke kuhinje decenijama unazad prevazilazi granice naše zemlje, a naš grad je i ponosni nosilac čak tri brenda, leskovačkog ajvara i sprže i roštilj mesa, koje je prošle godine dobilo i sertifikaciju zaštitnim žigom Leskovački specijaliteti sa roštilja. 3 decenije Roštiljijada Leskovac postavlja na vrh turističke ponude Srbije, prošle godine je proglašena drugom najboljom manifestacijom u Srbiji. Kraj avgusta je period prepoznatljiv po ovoj manifestaciji koja je značajna za čitav region. Roštiljijada je brend na koji su ponosni svi Leskovčani, to je brend koji nas je upisao na svetsku mapu turističkih atrakcija, na kojoj je Leskovac grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac, je istakao da se cene zakupa štandova ni sa leve ni sa desne strane neće menjati, kao i to da će se potruditi da bina grandioznošću parira zvezdama koje će na njoj nastupati. On se zahvalio Vladi Republike Srbije i Gradu Leskovcu, pokroviteljima manifestacije, suorganizatoru Melos estradi, ali i kompanijama Apatinska pivara i Koka-kola, generalnim sponzorima i svim ostalim sponzorima.

Direktor Kocić je dodao da će se i ove godine u saradnji sa Trgovinsko-ugostiteljskom školom u Leskovcu održati takmičenje učenika ugostiteljskih škola, takmičenja ugostiteljskih radnika majstora roštilja, ali i priprema najveće pljeskavice na svetu, a biće upriličena i izložba fotografija od nastanka Roštiljijade do danas u dvorištu Šop-Đokićeve kuće.

Pogledaj takodje

Sutra isplata posebne novčane naknade za mesec mart

NSZ filijala Leskovac obaveštava svoje korisnike da će sutra krenuti sa isplatom posebne novčane naknade. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *