Promocija knjige „Nova biblioteka: Inovativnost i socijalna uloga biblioteka” u sredu u leskovačkoj Biblioteci

U sredu 26. juna 2024. godine u 13.00 časova Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizuje promociju knjige „Nova biblioteka: Inovativnost i socijalna uloga biblioteka“ Jasmine Ninkov, direktora Biblioteke grada Beograda.

Jasmina Ninkov, diplomirani politikolog i diplomirani bibliotekar savetnik je direktorka Biblioteke grada Beograda, najveće javne biblioteke u Srbiji, od 2009. godine. Bila je direktor Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu od oktobra 2002. godine do juna 2009. godine. Rukovodilac je velikog broja domaćih projekata, od kojih je najvažniji BISIS, i aktivni učesnik međunarodnih projekata u oblasti digitalizacije, kulturne baštine i korišćenja novih tehnologija u posredovanju kulturnih sadržaja.

Autor je mnogih stručnih tekstova kao i knjiga „Biblioteke 21. veka“ i „Biti bibliotekar“ (koautorstvo). Dobitnik je velikog broja nagrada: „Povelja“ Bibliotekarskog društva Srbije za doprinos bibliotekarstvu, Nagrada „Marija Ilić-Agapova“ za najboljeg bibliotekara u Beogradu, nagrada „Zapis“ Bibliotekarskog društva Srbije za trajan doprinos bibliotekarstvu i kulturi, nagrada „Đura Daničić“ za doprinos bibliotekarstvu i kulturi, nagrada „Janko Šafarik“ za trajan doprinos kulturi Srbije, nagrada „Zlatni Beočug“ za trajni doprinos kulturi Beograda, „Vukova nagrada“ za doprinos kulturi Srbije 2020. godine.

Check Also

Teška saobraćajna nesreća na auto-putu kod Predejana – jedna osoba poginula, dvoje dece i dvoje odraslih povređeno

Danas oko 18 časova na auto putu krzo Grdeličku klisuru, u blizini Predejana dogodila se …