Početna / KULTURA / Promocija knjige „Gospodarica planine“ i „Dobra vila sa Radana“

Promocija knjige „Gospodarica planine“ i „Dobra vila sa Radana“

Leskovački kulturni centar večeras organizuje  promociju knjiga „Gospodarica planine“ i „Dobra vila sa Radana“
autora, Vojislava Stamenkovića i Dragana Stamenkovića . Po rečima autora knjige su posvećene Zorici Arsić, ženi koja,kako kažu, čuva planinu.

,,Vratila se da bi oživela svoje selo na padinama pitome planine.Nekada medicinska sestra  a danas entuzijasta , humanista (dobitnik zlatne medalje ,,Kapetan Miša Anastasijević za humanost i dobročinstvo)i pokretač novog talasa života u Ivanju na Radanu. Članica je Upravnog Odbora turističkog klasteraradanskog područja, koji pokriva teritorije opština, Bojnik, Kuršumliju, Lebane, Medveđu i Prokuplje, čiji je glavni cilj završetak puta koji bi povezivao Jablanički i Toplički okrug. Često sa puškom i torbom lekova obilazi i neguje stare i bolesne koji žive u raštrkanim mahalama Radana. Dočekuje i ispraće goste,  putnike i namernike koji dolaze da se dive čudima

O knjizi govore će govoriti  Vojislav Stamenković, autor prve knjige, Dragan Stamenković, autor druge knjige i Zorica Arsić.

U muzičkom delu će učestvovati, Miljan Toković,guslar. Promocija će se održati u četvrtak (večeras) sa početkom od 18 časova u holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra.

Pogledaj takodje

Leskovačka policija prilikom pretresa stana pronašla 176 grama marihuane

Policijska uprava Leskovac Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su V. M. (21) iz …

Jedan komentar

  1. Ono li je Zorica sa pusku na korice knjigu!?Ucvika se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *