Početna / EKONOMIJA / Program podrške razvoju i promociji  ženskog preduzetništva

Program podrške razvoju i promociji  ženskog preduzetništva

 

Kabinet ministra bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru „Programa podrške razvoju i promociji  inovacionog ženskog preduzetništva“.

Centar za razvoj Jablaničkogi i Pčinjskog okruga u partnerstvu sa gradom podneo je prijavu za projekat „Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva u Leskovcu“, koja je odobren i potpisan je Ugovor o realizaciji 24.9.2018. Ukupna vrednost odobrenog projekta je 7.660.000 dinara a  grad Leskovac sufinansira projekat sa 700.000 dinara.

„Cilj ovog projekta je da se podstakne razvoj ženskog inovacionog preduzetništva pružanjem podrške poslovanju i razvoju novoosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kroz niz intervencija nefinasijske i finansijske prirode. Ovaj konkurs će biti otvoren do 11.11.2018. i pravo učešća na ovom konkursu  imaju nezaposlene žene koje imaju inovativnu poslovnu ideju i žele da započnu posao. Osnovni uslovi za prijavljivanje je da imaju prebivalište na teritoriji Leskovca najmanje šest meseci pre objavljivanja poziova i koje se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje vode kao nezaposlena lica, Takođe, učešće mogu da uzmu i žene vlasnice ili suvlasnice mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetničkih radnji, a koje žele da unaprede svoje poslovanje kroz razvoj inovativnosti i koje imaju preduzeće registrovano u Agenciji za privredne registre, koje ima sedište na teritoriji grada Leskovca i ima aktivan status.  Program će imati dve faze, U prvoj će odabrane korisnice imati priliku da prođu razne obuke vezane za pripreme i unapređenje poslovanja, a u drugoj će se vršiti dodela bespovratnih sredstava najboljim biznis planovima.“ rekao je šef Odelenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga.

 

 

 

Pogledaj takodje

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Policajci Nenad Stanković i Marko Stojičić sprečili Leskovčanku (39) da sa detetom skoči sa zgrade

Dvojica leskovačkih policajaca, Nenad Stanković i Marko Stojičić postali su heroji dana u Leskovcu i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *