Home / DRUŠTVO / Proglašenjem najboljeg organizatora, završen ovogodišnji “Kros RTS-a“
hotel bell

Proglašenjem najboljeg organizatora, završen ovogodišnji “Kros RTS-a“

Prema odluci 32-očlanog žirija, najbolji organizator “Krosa RTS“-a u dijaspori je okrug Vićenca, u Italiji, dok je najbolji volonter Jelena Jovanović, profesor književnosti i doktorand Filološkog fakulteta u Beogradu.

Odluku žirija saopštio je ministar prosvete Branko Ružić, koji je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da čestita najuspešnijima u manifestaciji, koja je identitet kako nas u Srbiji, tako i Srba u dijaspori:

– Tokom aprila, maja i juna, na krosu je učestvovalo preko 6.000 trkača iz srpskih dopunskih škola u 15 evropskih država, Južnoj Africi i Kanadi. Želim da se zahvalim jednom od najboljih domaćina u Srbiji, a to je Goran Cvetanović, koji je uvek tu kad treba da se napravi neka vrsta saradnje ili realizuje važan projekat za decu u oblasti obrazovanja i afirmacije tradicionalnih vrednosti. Zato smo, kao Ministarstvo , vrlo zahvalni. Draga deco, nadam se da ste sklopili nova prijateljstva, družili se i da će vam poseta otadžbini ostati zauvek urezana u sećanje.

Leskovac je dao sve od sebe da opravda poverenje organizatora “Krosa RTS-a“, a dodatno smo se trudili da gosti iz našeg grada ponesu samo lepe uspomene, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Drago mi je da su deca iz dijaspore, veliki srpski praznik Vidovdan, provela u državi odakle potiču i to baš u našem gradu. Kao ponosni nosilac Svetosavske nagrade, često ističem da je osnaživanje mladih naš prioritetni zadatak, zato što su mladi, obrazovani i samouvereni ljudi, stub napretka našeg društva u celini. Zato stalno unapređujemo uslove za njihovo školovanje i život, podstičemo volontarizam i aktivizam, finansiramo stručnu praksu, nagrađujemo ih i motivišemo za još veće uspehe. Prošle godine smo uveli praksu nagrađivanja učenika generacije, a žurku za male maturante ćemo organizovati 1. jula, na Gradskom trgu.

Stevan Kovačević, idejni tvorac manifestacije “Kros RTS-a“, istakao je da, u trenutku osnivanja, niko nije ni slutio da će ona prerasti u priredbu mladosti i sporta i trajati 365 dana u godini, neprekidno, duže od tri decenije.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор