Početna / DRUŠTVO / Profesorka Dragana Savić o radu u 3 leskovačke osnovne škole, 10 Viber grupa, učenju preko TV-a i YouTube kanala

Profesorka Dragana Savić o radu u 3 leskovačke osnovne škole, 10 Viber grupa, učenju preko TV-a i YouTube kanala

Uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji je počela era digitalnog obrazovanja, koja je kako za nastavnike, tako i za učenike novina na koju se neki manje a neki više prilagođavaju.

Iako je prošlo više od dvadeset dana, ovakav vid učenja na daljinu koliko je zanimljiv toliko nosi i opterećenje, za sve učesnike nastavnog procesa od roditelja, preko dece pa do nastavnika.

Na ovu temu novinarka Dnevnika Juga, razgovarala je sa nastavnicom biologije u OŠ „Trajko Stamenković“ ,OŠ “ Radoje Domanović“ i OŠ „Vasa Pelagić“ Draganom Savić, koja ističe da i uprkos razdaljini, i nemogućnosti uspostavljanja direktne komunikacije, njeni đaci se trude da uče i usvajaju znanje najbolje što mogu.

„Na ovaj novi vid komunikacije se svi zajedno prilagođavamo kako prosvetni kadar, tako i deca ali i njihovi roditelji. Deca isprate nastavu na TV – u, i preko viber grupa kojih za sada imam oko 10 šalju svoje nedoumice. Mi smo tu da koristimo razne alate ,od platformi ( Teams, Google učionica, Mozza book) preko kvizova, you tube snimaka, pa do različitih linkova sa odgovarajućim sadržajima sa interneta , koje im saljemo u cilju što uspešnijeg savladavnja gradiva. Naravno da se desi da u nekom momentu deca ne mogu zbog preopterećenosti interneta doći do željene stranice, te u tom slučaju ovakav vid nastave iziskuje i veliko strpljenje. Veliki broj učenika poseduje mail aderese koje su im potrebne za prijavljivanje na platformu, ali ima i onih koji nemaju pa i u tom pogledu proces usvajanja znanja ide malo teže. Ako se tome doda i popunjavanje planova, izveštaja, vođenje elektronskog dnevnika, formativno ocenjivanje onda i 24 sata dnevno bude malo – ističe profesorka Dragana Savić.

Profesorka Dragana i uprkos izolaciji i ovom teškom vremenu, nalazi način kako da svojim učenicima da kreativnu motivaciju koja će ih zabaviti u slobodno vreme. Kako je vođa sekcije „Zeleni“ u okviru škole u kojoj radi osmislila je za svoje učenike mini izložbu „Moj otisak“ a kao nagrada za najbolji rad je petica iz biologije.

„I u vreme izolacije ekološka sekcija „ZELENI“ radi svoj posao. Ovom prilikom smo priredili jednu malu izložbu, „Moj otisak“. Radili smo svojim prstima. Ulog je veliki, a najbolji rad dobiće peticu iz biologije za kraj epidemije i izolacije – poručuje kreativna profesorka biologije Dragana Savić.

Inače radove ovih malih umetnika možete pronaći na facebook stranici OŠ „Trajko Stamenković“.

Pogledaj takodje

Povećanje proizvodnje Leskovačkog roštilj mesa uz podršku EU

Porodica Marinković je tovom junadi počela da se bavi davne 1988. godine, a zatim se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *