hotel bell

Produžen rok poslodavcima koji žele da se uključe u sistem dualnog obrazovanja

Razlog je, saopštava Regionalna privredna komora Leskovac, veliko interesovanje poslodavaca, koji će u ponudi, od naredne školske godine imati 72 obrazovna profila

Rok za prijavu produžen je do 15. decembra, a poslodavcima je za prijavljivanje potrebno da kreiraju profil svoje kompanije na veb portalu http://portal.dualnoobrazovanje.rs/, a tutorijal za pomoć u ovom postupku, dostupan je na sledećem linku https://www.youtube.com/watch?v=7dvmvsUfgiA.

Potrebno je podneti zahtev za akreditaciju za svaki obrazovni profil za koji je poslodavac zainteresovan i popuniti Izjavu o spremnosti, u kojoj se navodi broj učenika koje kompanija može da primi, na kojim obrazovnim profilima, u kom gradu i ime škole sa kojom želi da sarađuje.

Dokumentaciju za akreditaciju poslodavci mogu dostaviti i naknadno, a najkasnije do 30. decembra, elektronskim putem na mejl adresu snezana.radivojevic@pks.rs, ili na adresu Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Stojana Ljubića 12, Leskovac.

Od naredne školske godine, poslodavci će u ponudi imati 72 obrazovna profila, među kojima je 8 novih: elektrotehničar energetike, tehničar drumskog saobraćaja, tehničar dizajna grafike, nautički tehničar-rečni smer, tehničar grejanja i klimatizacije, cvećar-vrtlar, tehničar hortikulture i tapetar-dekorater.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор