Početna / DRUŠTVO / Priprema se „Čair“ za prijem obolelih od koronavirusa
hotel bell

Priprema se „Čair“ za prijem obolelih od koronavirusa

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije, u skladu sa naređenjima Kriznog štaba, započela sa radovima na prilagođavanju Hale „Čair“ i drugih prostora u Nišu u kojima će biti smeštena lica sa blažim simptomima infekcije koronavirusom.

Vulin je, nakon obilaska pripadnika VS koji su u tom sportskom objektu angažovani na postavljanju kreveta i stvaranju uslova za prihvat i smeštaj lica sa simptomima bolesti, istakao da će prostor biti uređen po beogradskom modelu, koji su odobrili i veoma pohvalili kineski stručnjaci.

To podrazumeva i paravane, kasete i prostor za odmor, kao i odgovarajuću ishranu, dakle sve što postoji u Beogradu ,biće i u Nišu, naglasio je ministar i dodao da su, ukoliko se ukaže potreba za većim brojem kreveta, već predviđeni određeni dodatni prostori koji će biti prilagođeni.

On je najavio da će objekat biti u funkciji od naredne nedelje, i poručio da je Vojska Srbije tu da pomogne i organizuje život u ovim prostorima, ali da svi moraju da razumeju da ovo, ipak, nisu hoteli.

Vulin je upozorio na to da neće biti kompromisa sa bilo kim ko krši disciplinu i misli da može da napušta objekat i dolazi kada i kako hoće.

Ovu pošast ćemo pobediti ako svaki stanovnik Srbije bude odlučio da je pobedi, a dovoljno je da se samo jedan ne pridržava pravila i pobegne iz karantina, pa da prenese bolest, rekao je ministar.

On je napomenuo da je reč pre svega o borbi za naše roditelje, ali da je to i borba za svakog od nas, pri čemu je ponovio poziv svima da ostanu u svojim domovima.

Pogledaj takodje

Fond za inovacione tehnologije: 6 miliona evra za programe ranog razvoja i saradnje nauke i privrede

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *