Početna / DRUŠTVO / Prijavljivanje za upis u matematičko odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu do petka 7. juna
Reklama

Prijavljivanje za upis u matematičko odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ u Leskovcu do petka 7. juna

Reklama

Jedino specijalizovano odeljenje za matematičke talente upisuje 5. generaciju učenika u sedmi razred, a upis se završava sutra (petak 7. jun).

Ovo je jedino takvo odeljenje pri osnovnoj školi u Srbiji, a za nadarene učenike ovakva odeljenja postoje samo pri matematičkim gimnazijama gde učenici 7. i 8. razreda rade po istom programu kao i njihovi vršnjaci u leskovačkoj školi „Vuk Karadžić“.

Treća generacija učenika ovog specijalizovanog odeljenja za nadarene učenike završila je školovanje. U prethodnim generacijama svi učenici upisali su žekjene srednje škole, odnosno one koje su istakli kao svoj prvi izbor.

I ove godine šestoro njih je polagalo prijemni ispit za IT odeljenje leskovačke Gimnazije i svo šestoro su položili taj ispit.

Iako u svom nazivu nosi matematiku, u školi „Vuk Karadžić“ sa ponosom ističu da su učenici ovog odeljenja osvajali nagrade na okružnim i republičkim takmičenjima iz skoro svih predmeta, uključujući i nagrade na sportskim takmičenjima. I po završetku 8. razreda upisuju različite srednje škole: Gimnaziju (sve smerove), Ekonomsku, Medicinsku, Tehničku školu „Rade Metalac“ …

U stimulativnom okruženju, u posebno uređenim učionicama, i najmodernijem informatičkom kabinetu, učenici 7. i 8. razreda matematičkog odeljenja leskovačke škole „Vuk Karadžić“ stiču znanja sa kojima i kasnije, kao srednjškolci, nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima iz različitih predmeta.

Prijava traje do petka 7. juna, a polaganje „prijemnog“ ispita, odnosno testa znanja iz matematike je 22. juna.

Pogledaj takodje

U DUBOČICI OPTIMISTI: U Novi Sad po bodove

Optimizam se sa leskovačke čaršije proširio i na gradski stadion u Leskovcu. Fudbaleri Dubočice danas …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *