Home / DOGAĐAJI / PRIJAVITE SE ZA POSAO MEDICINSKE SESTRE / TEHNIČARA U NEMAČKOJ – Besplatan kurs nemačkog jezika i edukacija u Leskovcu
hotel bell

PRIJAVITE SE ZA POSAO MEDICINSKE SESTRE / TEHNIČARA U NEMAČKOJ – Besplatan kurs nemačkog jezika i edukacija u Leskovcu

Kompanija SBI Group (Staff Builder International) sa sedištem u Beogradu, je licencirana agencija za posredovanje pri zapošljavanju radnika specijalizovana za zapošljavanje medicinskih radnika u Nemačkoj.

Ova kompanija uspešno sarađuje sa više od 50 klinika i preko 150 staračkih domova u Nemačkoj i potpuno besplatno posreduje u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara iz Srbije i okolnih zemalja.

Zainteresovanim kandidatima SBI organizuje razgovore sa poslodavcima u Beogradu. U saradnju sa poslodavcima moguće je organizovati i obezbediti i plaćen put i pronalaženje smeštaja, odnosno plaćanje prve kirije u Nemačkoj.

U ovom trenutku mogu se prijaviti medicinske sestre / tehničari sa završenom srednjom Medicinskom školom, sa tri smera: opšti, akušerski i pedijatrijski.

SBI po prvi put organizuje edukaciju i obuku zainteresovanih u Leskovcu. Obezbeđeni su besplatni kursevi nemačkog jezika koji će biti organizovani u Školi stranih jezika „Brilliant“ u Leskovcu. Po završetku kursa polaže se ispit pri Telc-ovom institutu što je osnov i uslov za dobijanje posla u Nemačkoj.

Ono što je važno istaći je da postoji mogućnost da se, ukoliko se javi potreban broj zainteresovanih za posao u Nemačkoj, u Leskovcu organizuje i specijalna edukacija za nostrifikaciju diploma. Ova obuka traje 6 do 8 nedelja, sprovode je stručnjaci iz Nemačke nakon čega sledi polaganje ispita za nostrifikaciju diplome. Za sve zainteresovane to je i daleko bolja prilika, jer u Nemačku odlaze kao nostrifikovane medicinske sestre, odnosno tehničari, što u startu znači i značajno veću zaradu.

Prema informacijama dostupnim redakciji Dnevnika Juga, startna mesečna zarada medicinskih sestara i tehičara sa nostrifikovanom diplomom je 2.600 evra, dok oni koji odlaze u Nemačnu bez ovog dokumenta mogu da računa na manje složene poslove i zaradu od oko 2.000 evra.

Šta je to što nudi kompanija SBI ?

 • Radni odnos u najrazvijenjoj zemlji Evrope regulisan nemačkim zakonom o radu
 • Stipendira kurs nemačkog do potrebnog nivoa znanja i polaganje ispita pri Telc-ovom institutu
 • Početna plata definisana prema nemačkom tarifnom sistemu, dodatno se plaćaju noćni rad, prekovremeno, rad vikendom i drugo
 • Poslodavac organizuje dokumentaciju i plaća pribavljanje vize u ambasadi
 • Poslodavac organizuje kurs za priznavanje diplome u Nemačkoj
 • Podršku za dobijanje radne dozvole nemačke službe za zapošljavanje
 • Pronalazak smeštaja u Nemačkoj
 • Podršku za spajanje porodice
 • Podršku prilikom kompletne integracije nakon odlaska na zaposlenje

Na sajtu kompanije www.sbigroup.rs nalaze se kompletne informacije i detalji koji su važni za postupak prijavljivanja.

Kompanija SBI Group od kandidata očekuje:

 • Završenu medicinsku školu – opšti smer, akušerski ili pedijatrijski
 • Položen državni ispit
 • Poznavanje nemačkog jezika je prednost ali nije uslov za prijavu, poslodavac stipendira učenje nemačkog jezika
 • Radno iskustvo nije presudno
 • Visoku motivisanost, pozitivan i odgovoran odnos prema radu, spremnost za dalje učenje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Svi zainteresovani kandidati dobrodošli su da pošalju svpj CV na mail sbigroupserbia@gmail.com.

U Leskovcu će krajem meseca biti organizovana prezentacija kompletnog programa zainteresovanima za posao u Nemaškoj, a u kompaniji SBI ističu da radno iskustvo nije važno, odnosno da postoji mogućnost zapošljavanja i bez radnog iskustva.

Prijavite se i izborite za bolju i perspektivniju budućnost!

Poseti sajt sbigroup.rs i saznaj više o svojoj šansi za posao u Nemačkoj.

(PROMO)

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор