Početna / GRADOVI / Leskovac / Predstavljanje Leskovca u Puli, Rovinju i Umagu

Predstavljanje Leskovca u Puli, Rovinju i Umagu

Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Centar za ekonomiku domaćinstva, uz podršku Turističke organizacije Leskovac organizuju predstavljanje Leskovca u Isti od 15. do 19. avgusta.

Leskovac i njegovi privredni, turistički i kulturni potencijali biće predstavljeni u okviru manifestacije „Osmi dani srpske kulture u Istri 2016.“.

Bio je to povod da se u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu organizuje koncert na kome je predstavljen program koji će biti predstavljen i u Puli, Rovinju i Umagu. Posetioci su u Narodnom pozorištu mogli da vide i prezentaciju brendova i proizvoda koji će biti predstavljeni u Istri kao svojevrsni simboli našeg podnevlja.

– Imaćemo priliku da predstavimo potencijale grada Leskovca našim zemljacima u Istri. Gledaćemo da u sklopu programa na najbolji način predstavimo i kulturno-umetnički i gastronomski potencijal grada Leskovca. Nadam se da ćemo posle ove posete svakako imati prilike da i mi budemo njima domaćini, te da će od jedne ovakve manifestacije da se izrodi nešto mnogo više – kaže direktor ALER-a Bojan Tojaga.

– Učestvovaće KUD „Lemind“, orkestar Nebojše i Fejata Sejdića iz Bojnika, KUD „Hisarlije“, frulaši, gajdaši i drugi solisti i etno pevači koji će nastupati na trgovima u Puli, Rovinju i Umagu. Pored toga, predstavićemo i brendove leskovačkog kraja, pa ćemo preko Udruženja paprikara predstaviti naš ajvar, Udruženje pčelara predstaviće pčelinje proizvode, tu su i deda Vasina rakija, pa Viljamovka, sir i kačkavalj iz Crne Trave. Turistička organizacija predstaviće svoje turističke publikacije i materijale, a Centar za ekonomiku će se predstaviti narodnom nošnjom i hranom. Naravno, biće predstavljena i leskovačka Roštiljijada, a Momčilo Conić će direktno demonstrirati sve vezano za roštilj. Imaćemo i izložbu Oktobarskog i Majskog likovnog salona – kaže glavni mentor projekta Predrag Stanisavljević iz Centra za ekonomiku.

 

Pogledaj takodje

Gradonačelnik Cvetanović čestitao Dan državnosti

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uputio je čestitku povodom Dana državnosti Srbije. „Povodom današnjeg praznika – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *