Početna / GRADOVI / Leskovac / Predstavljanje Leskovca u Puli, Rovinju i Umagu

Predstavljanje Leskovca u Puli, Rovinju i Umagu

Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Centar za ekonomiku domaćinstva, uz podršku Turističke organizacije Leskovac organizuju predstavljanje Leskovca u Isti od 15. do 19. avgusta.

Leskovac i njegovi privredni, turistički i kulturni potencijali biće predstavljeni u okviru manifestacije „Osmi dani srpske kulture u Istri 2016.“.

Bio je to povod da se u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu organizuje koncert na kome je predstavljen program koji će biti predstavljen i u Puli, Rovinju i Umagu. Posetioci su u Narodnom pozorištu mogli da vide i prezentaciju brendova i proizvoda koji će biti predstavljeni u Istri kao svojevrsni simboli našeg podnevlja.

– Imaćemo priliku da predstavimo potencijale grada Leskovca našim zemljacima u Istri. Gledaćemo da u sklopu programa na najbolji način predstavimo i kulturno-umetnički i gastronomski potencijal grada Leskovca. Nadam se da ćemo posle ove posete svakako imati prilike da i mi budemo njima domaćini, te da će od jedne ovakve manifestacije da se izrodi nešto mnogo više – kaže direktor ALER-a Bojan Tojaga.

– Učestvovaće KUD „Lemind“, orkestar Nebojše i Fejata Sejdića iz Bojnika, KUD „Hisarlije“, frulaši, gajdaši i drugi solisti i etno pevači koji će nastupati na trgovima u Puli, Rovinju i Umagu. Pored toga, predstavićemo i brendove leskovačkog kraja, pa ćemo preko Udruženja paprikara predstaviti naš ajvar, Udruženje pčelara predstaviće pčelinje proizvode, tu su i deda Vasina rakija, pa Viljamovka, sir i kačkavalj iz Crne Trave. Turistička organizacija predstaviće svoje turističke publikacije i materijale, a Centar za ekonomiku će se predstaviti narodnom nošnjom i hranom. Naravno, biće predstavljena i leskovačka Roštiljijada, a Momčilo Conić će direktno demonstrirati sve vezano za roštilj. Imaćemo i izložbu Oktobarskog i Majskog likovnog salona – kaže glavni mentor projekta Predrag Stanisavljević iz Centra za ekonomiku.

 

Pogledaj takodje

U petak književno veče akademika Gorana Petrovića u leskovačkoj Biblioteci

U petak, 20. septembra 2019. godine u 20 časova, u Čitaonici Biblioteke, održaće se Кnjiževni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *