Početna / DRUŠTVO / Povodom Dana škole „Siniša Janić“ uručene nagrade najzaslužnijima
Dionis Restoran Leskovac

Povodom Dana škole „Siniša Janić“ uručene nagrade najzaslužnijima

Nizom aktivnosti učenici i kolektiv Osnovne škole “Siniša Janić” 14. oktobra obeležili su Dan škole. U jutarnjim satima učenici su položili cveće, u dvorištu škole, na spomen bistu „Siniši Janiću“, prvoborcu i organizatoru ustanka.

Svečana sednica i centralni deo programa održan je u popodnevnim satima. Sve je bilo u svečarskom duhu, ovaj put posebno zbog povratka u renovirane postorije matične školske zgrade. Svečanost je počela državnom himnom, a potom su prisutne pozdravili članovi recitatorske sekcije kako nižih tako i viših razreda. Školski hor je svojim nastupom i izvođenjem prigodnog repertoara za ovu priliku svečanosti dao posebnu notu.

Direktor škole, Goran Mitić, je kroz kratku video prezentaciju prisutnima pokazao koji su sve radovi izvedeni na školskoj zgradi i dvorištu škole tokom prethodne školske godine. Za novo lice škole direktor Mitić je uručio zahvalnice najzaslužnijima: Zoranu Todoroviću, predsedniku opštine, Vladimiru Kociću, pomoćniku predsednika opštine koji je radio na projektu, Bojani Gažo, predstavniku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, Milošu Kociću, odgovornom projektantu, kao i odgovornim licima zaduženim za realizaciju radova, Draganu Stamenkoviću, šefu gradilišta i Miroslavu Ranđeloviću, nadzornom organu. Ovom prilikom zahvalnice za nesebičnu podršku tokom realizacije projekta direktor Mitić je uručio i Svetlani Kocić, direktoru Osnovne škole “8. oktobar”, Milivoju Đorđeviću, direktoru Tehničke škole i Dragiši Pop Iliću, direktoru Gimnazije „Stevan Jakovljević“. Zahvalnice su dobili i ljudi dobrog srca i donatori koji su pomogli da škola dobije nov nameštaj: Zoranu Vasiljkoviću , vlasniku GP “Vlasina Inženjering”, Goranu Vasiljkoviću, vlasniku GP “Klasika”, Marku Vasiljkoviću, vlasniku GP “Domarc”, Miodragu Gavriloviću, vlasniku pekare MG, Draganu Nikoliću, vlasniku “Sigmatransa” i Vladici Stojanoviću, vlasniku preduzeća “Cementni proizvodi”.

U ime nagrađenih zahvalio se predsednik opštine Zoran Todorović, ističući da je u protekle tri i po godine realizovano oko 70 projekata, te je jedan od najprioritetnijih bio upravo rekonstrukcija Osnovne škole „Siniša Janić“, sve u cilju modernizacije i stvaranja što boljih uslova za život i rad učenika .

“Kako smo uspeli da realizujemo ovaj projekat i stvorimo što bolje uslove za rad učenika u školi nadam se da ćemo tako stvarati i uslove za učenike koji idu u druge škole. Rekonstruisaćemo i drugu gradsku osmogodišnju školu, a nastavićemo i sa rekonstrukcijom zgrade Tehničke škole odnosno Gimnazije”, rekao je, između ostalog, predsednik Todorović.

Svečanost je nastavljena uručivanjem nagrada najuspešnijim učenicima na likovnom i literarnom konkursu povodom Dečje nedelje i pobednicima tradicionalnog školskog kviza “Sveznalice”. Najuspešniji na likovnom konkursu bili su: Slobodan Miladinović (7/3), Konstantin Miljković (2/1), Nataša Milenković (4/2). Na literarnom konkursu nagrađeni su Doroteja Ilić (7/3), Petra Ranđelović (3/3) i Nina Tasić (8/4). Po prvi put, u proteklih dvadesetak godina, dve ekipe podelile su prvo mesto u školskom kvizu “Sveznalice”. Jednu ekipu činili su učenici Vuk Stanković, Anja Đokić, Marko Šušulić i Jovana Vukadinović. Drugu ekipu činili su učenici Dunja Pešić, Mateja Milenković, Aleksandar Aleksić i Aleksandar Ristić.

Šlagvort večeri bio je uručivanje prestižnih nagrada Đak generacije za prethodne dve školske godine. Naime, ova laskava titula za školsku 2017/18. godinu nije uručena Nađi Ranđelović, zbog renoviranja škole. Nagrada Đak generacije za 2018/19. uručena je Anđeliji Jovanović. O radu i uspesima koje su one postigle tokom svog školovanja govorile su njihove razredne starešine. Da same nisu postigle svoje uspehe, da su u tajne školovanja i otkrivanju svojih afiniteta, već da su za to zaslužne i njihove učiteljice i profesori složile su se obe učenice.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

570 zdravstvenih radnika zaraženo koronom

Prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo je i hospitalizovano od COVID-19 , dok je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *