Početna / DOGAĐAJI / Povodom Dana grada održane tradicionalne konjičke trke

Povodom Dana grada održane tradicionalne konjičke trke

Tradicionalno i ove godine, za Dan grada, na leskovačkom hipodromu održane su kasačke trke u organizaciji Konjičkog kluba Dubočica 1933.

Leskovac može da se pohvali bogatom istorijom u ovom sportu, konjičkim klubom koji postoji preko 80 godina, kada su počele da se i održavaju prve trke konja u našem gradu.


Tokom decenija praksa održavanja konjičkih trka za Dan grada je ukinuta, ali je 2013. godine ponovo pokrenuta,

– Danas je Leskovac jedini grad na jugu Srbije u kojem se organizuju ove tradicionalne trke, na kojima se ove godine nadmeće preko 50 grla koja dolaze iz čitave Srbije. Naša je želja da konjički sport i druženje sa ovim plemenitim životinjama približimo što većem broju sugrađana, ne samo u ovakvim prilikama, već tokom čitave godine, na čemu ćemo raditi u narednom periodu, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je uručio pehare pobednicima.

U glavnoj trci Oslobođenja grada Leskovca najbrže je bilo grlo Alfa MG iz okoline Velike Plane, koje je inače i prošlogodišnji pobednik.Lokalna samouprava podržala i ovogodišnje trke za Dan oslobođenja Leskovca, sa 500.000 dinara.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Pogledaj takodje

GAK „Leskovac“ doneo 21 medalju iz Dimitrovgrada

Gradski Atletski Klub,,Leskovac“ se takmičio 19.05.2019 godine u Pionirskoj ligi Južne Srbije u Dimitrovgradu. Organizator …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *