Početna / DRUŠTVO / Potpisan Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti

Potpisan Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, potpisao je sa predstavnikom lokalne samouprave opštine Medveđa,Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ukupno opredeljena sredstva iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za lokalne samouprave u celoj Srbiji za ovu namenu je 756 miliona dinara, a prednost su imale opštine/gradovi sa nižim stepenom razvijenosti. Obzirom da opština Medveđa spada u IV grupu razvijenosti, namenski transfer je dodeljen bez obzira na obezbeđeno učešće u finansiranju usluga socijalne zaštite iz svoje nadležnosti.

Opštini Medveđa je opredeljen iznos od 1.485.181,59 dinara na godišnjem nivou, i to za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ispred opštine Medveđa, Ugovor je potpisao predsednik opštine, dr Nebojša Arsić. Usluge iz nadležnosti JLS koje će se finansirati sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilište, usluge ličnog pratioca detetu sa inavliditetom, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i ostale usluge socijalne zaštite.

Pogledaj takodje

Aerodrom Niš otvorio svoja vrata za putnike. Nakon Dortmunda, prvi sledeći let do Beča

Wizz Airje od prošlog petka ponovo otpočeo sa redovnim letovima sa niškog aerodroma i to …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *