Početna / DRUŠTVO / Potpisan Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti
Bilbordi

Potpisan Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, potpisao je sa predstavnikom lokalne samouprave opštine Medveđa,Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ukupno opredeljena sredstva iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za lokalne samouprave u celoj Srbiji za ovu namenu je 756 miliona dinara, a prednost su imale opštine/gradovi sa nižim stepenom razvijenosti. Obzirom da opština Medveđa spada u IV grupu razvijenosti, namenski transfer je dodeljen bez obzira na obezbeđeno učešće u finansiranju usluga socijalne zaštite iz svoje nadležnosti.

Opštini Medveđa je opredeljen iznos od 1.485.181,59 dinara na godišnjem nivou, i to za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ispred opštine Medveđa, Ugovor je potpisao predsednik opštine, dr Nebojša Arsić. Usluge iz nadležnosti JLS koje će se finansirati sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilište, usluge ličnog pratioca detetu sa inavliditetom, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i ostale usluge socijalne zaštite.

Pogledaj takodje

Od danas vakcinisanje samo u zakazanim terminima, na osnovu prijave na sajtu Euprava ili preko kontakt centra

Vlada Republike Srbije saopštila je da će od utorka, 26. januara na svim punktovima za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *