Početna / EKONOMIJA / Pomoćnik ministra zaštite životne sredine Slobodan Perović obišao radove na gradskom kolektoru
Bilbordi

Pomoćnik ministra zaštite životne sredine Slobodan Perović obišao radove na gradskom kolektoru

Radovi na gradskom kolektoru za pečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu se odvijaju planiranom dinamikom, a danas je gradilište posetio zamenik ministra za zaštitu životne sredine Slobodan Perović.

Maja Milošević Milojić, direktor projekta se osvrnula na dinamiku radova i kazala da su digestori linije mulja, visine 16 metara, u građevinskom smislu potpuno završeni, osim jednog kojem nedostaje završna ploča:

„Danas je završeno betoniranje ploče na tehničkoj zgradi i radi se priprema konstrukcije za preostale objekte linije mulja. Intenzivna je faza montaže mašinske opreme, i prema dinamici mi bismo u građevinskom smislu objekte završili krajem aprila, a sa suvim i mokrim probama izvođač bi počeo početkom maja.“

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, koja je istakla da rukovodstvo grada sa nestrpljenjem iščekuje završetak ovog projekta.

„U Leskovcu je pokrenut projekat upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca koji se sastoji od tri komponente: prva komponenta izgradnja kolektora vredna oko 464 miliona dinara, druga izgradnja centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koja se odvija u dve faze: linija vode i linija mulja. Prva faza linija vode 10,4 miliona evra i druga faza 497,5 miliona dinara, kao i treća komponenta proširenje kanalizacione mreže odnosno Orio projekat donacija holandske Vlade. Svi smo maksimalno posvećeni ovom projektu i željno iščekujemo dan kada ćemo rame uz rame stati sa razvijenim evropskim zemljama- kazala je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović.

Pomoćnik ministra zadužen za Sektor strateškog planiranja i projekte, Slobodan Perović istakao je da će se završetkom ovog projekta stvoriti uslovi da domaće firme stvore reference da učestvuju kako na domaćim tako i na stranim tenderima.

“ Danas smo ovde na redovnom periodičnom sastanku koji se tiče projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za grad Leskovac, koji je deo naših napora da u ovoj oblasti uvedemo, odnosno da se približimo standardima i da izgradimo potreban broj postrojenja u Srbiji. Ono što danas, ovde u Leskovcu gledamo je nastavak radova na fazi koja se tiče izgradnje odnosno završetka linije mulja. Gradski kolektor linija vode već je izvedena i ono što nakon toga očekujemo kao što je i pomenuto je da u 19 sela izvedemo sekundarnu kanalizacionu mrežu zahvaljujući donaciji Holandije. Ovaj projekat pokazuje da i domaće firme mogu da rade, da mogu da, rame uz rame budu adekvatne i da mogu da ponude rešenja, da učestvuju na ovako velikim projektima , a samim tim i da steknu reference da učestvuju kako na domaćem tako i stranim tenderima – kazao je Perović.

I.D.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 8, Vlasotincu 6 i Lebanu 1 novozaraženi – Obolelo 6 penzionera i 2 učenika

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom okrugu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *