Početna / EKONOMIJA / POLJOPRIVREDA I PREDUZETNIŠTVO Poslovna obuka za mlade povrtare iz Jablaničkog okruga

POLJOPRIVREDA I PREDUZETNIŠTVO Poslovna obuka za mlade povrtare iz Jablaničkog okruga

Mladi povrtari i povrtarke Jablaničkog okruga koji su, u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje ‘’Podsticanje zapošljavanja mladih’’,  Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, dobili podršku u opremi za razvoj preduzetništva u oblasti povrtarstva, prisustvovali su danas prvoj u nizu poslovnih obuka.

Stručna predavanja imaju za cilj da se mladi povrtari upoznaju sa osnovama pokretanja biznisa u poljoprivredi, osnovama finansijskog poslovanja, organizacijom proizvodnje i mogućnostima upravljanja sopstvenim biznisom. Deo obuke usmeren je i ka razvoju komunikacionih veština , neophodnih za uspešnu prodaju i nastup na tržištu.

Dvodnevna poslovna obuka predstavlja samo jednu u nizu obuka koje  će mladim povrtarima i povrtarkama Jablaničkog okruga pomoći da unaprede poljoprivrednu proizvodnju  i prošire svoje kapacitete u oblasti povrtarstva.

To je deo projekta ‘’Podsticanje zapošljavanja mladih’’, koji  je, u saradnji sa Ministarstvima omladine i sporta, rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, odnosno prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pokrenula Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, pod pokroviteljstvom Nemačkog saveza ministarstava za ekonomsku saradnju i razvoj.

On je okupio mlade, uzrasta od 15 do 35 godina i ponudio im podršku u samozapošljavanju, kroz različite modele.Posebna pažnja usmerena je na mlade iz osetljivih grupa i ekonomski ugroženih delova Srbije.

Sredstva GIZ-a, u vidu kompletnih malih i velikih plastenika, po poslednjem pozivu dobilo je 25-oro mladih poljoprivrednika sa teritorije Jablaničkog okruga.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Održana promocija knjige o kulturi Brestovca

Sinoć je pred prepunom salom brestovačke osnovne škole održana promocija dugo pripremane knjige ,,Od diletantske …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *