SNS LESKOVAC: Grobari demokratije i tvorci pljačkaške privatizacije žele podele i sukobe

Objavljeno u kat. Politika oktobar 05 2017

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac regovao je saopštenjem na saopštenja opozicionih stranaka o 5. oktobru. I ovo saopštenje prenosimo u celini.

- Godišnjica petooktobarskih dešavanja je povod za političko tumačenje dešavanja koja su obeležila jedan period istorije Srbije. Svako ima pravo na svoje viđenje događaja koji su se zbili ispred Savezne skupštine i na teritoriji čitave Srbije i to je demokratska tekovina. Ali, niko nema pravo da viđenje pretvara u kvalifikacije bez osnova - navodi se u saopštenju GrO SNS Leskovac.

- Nažalost, opoziciji, koja se meri u tragovima, učesnici i njihovi sledbenici nikada neće oprostiti izdaju ideje koja ih je okupila i menjanje interesa naroda za lični interes vođe. O onima koji se i nakon 17 godina pozivaju na petooktobarske promene, ne treba trošiti velike reči i šta su uradili Leskovcu i Leskovčanima, osim da ih podsetimo na pljačkašku privatizaciju. Ovo ne iz razloga što nemamo dovoljno argumenata, već zato sto ne želimo da Leskovac bude zarobljenik tumača istorije - dodaje se u saopštenju.

- Polemike oko viđenja ,,petog oktobra'', bi nas odvele u blato iz koga nema izlaza. Ostavljamo da tamo idu samo oni čije je to mesto boravka. Suočeni sa problemima i podelama koje smo zatekli preuzimajući odgovornost, postavili smo za etalon političkog delovanja vrednovanje ljudi na osnovu njihovog rada i rezultata toga rada. Zato ljude ne bojimo po političkim dresovima, već po iskazanoj kreativnoj energiji spremnoj da menjaju voljeni grad na bolje - poručuju leskovački naprednjaci.

- Ovo je još jedna prilika da kritičarima komunalnog reda kažemo da nam je grad komunalno uređeniji no ikada do sada. Jer ako želimo da idemo napred u interesu građana, tada ne sme da nas boli uspeh drugih. Ulice su čistije, rekonstrukcije se rade po najvišim standardima, snabdevanje komunalnim uslugama je redovno, poslovanje je transparentno, rezultati poslovanja su pozitivni, saradnja sa građanima je svakodnevna.

- Više je nego evidentno da su višegodišnji problemi u vodosnabdevanju rešeni ili se rešavaju. Grad se razvija i menja radom i rezultatom koji su vidljivi, a ne ispraznom kritikom i lečenjem frustracija zbog gubitka vlasti. To što grad ima podršku predsednika koji je dobio najveće poverenje građana Srbije, a počasni je građanin Leskovca i Vlade Republike Srbije, za nas predstavlja trasiran put da dobrim projektima doprinesemo razvoju naše sredine. U isto vreme želimo da podsetimo kritičare takve podrške, da je njihov predsednik poslednji put boravio u Leskovcu kada je kupovao odbornike da bi preuzeli vlast u Leskovcu. Delimo mišljenje opozicije da narod ima veru u bolje sutra, ali ne sa njima. O tome ko će ih predvoditi, pravo odlučivanja ima samo narod i to na izborima. Prizivanje sramnih ,,crnih trojki'' i ,,6. oktobra'' je čin kojim se želi da se Srbija uvede u sukobe, podele i beznađe. Ako to prizivaju oni koji sebe smatraju isključivim demokratama, naše je političko pravo da im kažemo da su oni grobari demokratije - zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac.

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.