DS LESKOVAC: Spremni da stanemo na čelo kolone borbe za dugo očekivani 6. oktobar

Objavljeno u kat. Politika oktobar 05 2017

Povodom godišnjice 5. oktobra saopštenjem se oglasio Gradski odbor Demokratske stranke Leskovac. Saopštenje prenosimo u celini.

- U Srbiji se danas navršava sedamnaest godina od petooktobarskih promena i svrgavanja režima koji je ovoj zemlji doneo međunarodnu izolaciju, ratove, inflaciju, propast fabrika, korupciju i kriminal. Peti oktobar će u srpskoj istoriji ostati zabeležen kao datum koji je kod naroda probudio jedinsto u borbi protiv diktatorskog režima. Danas je mnogo onih koji su, svesno ili nesvesno, zaboravili period pre 2000.godine, beznađe i očaj koji su obeležili mračne devedesete. Mnogo je onog što je urađeno u periodu od 2000. do 2012. godine, još više je onog što je trebalo uraditi. Demokratska stranka je već preuzela odgovornost za nerealizovano, ali se postavlja pitanje šta je sa odgovornošću onih koji su bili simbol mračnih devedesetih, a sada već više od pola decenije ovu državu i grad vraćaju u tamu koja im je i te kako poznata jer su bili i ostali njeni tvorci i simboli - navodi se u saopštenju GrO DS Leskovac.

- Preobučeni radikali, socijalisti i lažne demokrate, svi danas u dresu SNS-a, obećavaju trinaestu penziju beogradskim penzionerima, najavljuju rast plata, a jedino što imamo jeste poskupljenje struje, pad standarda, najave poskupljenja vode i smeća u Leskovcu. Komunalni sistem grada je u kolapsu, ali vladajuća većina u leskovačkoj skupštini dodeljuje Oktobarsku nagradu JP „Vodovod“. S pravom pitamo za šta? Da li je to zbog dugova, kupovine novog vozila za potrebe direktora u godinama štednje ili novih nameta građanima? - pitaju leskovačke demokrate.

- Za koji dan obeležavamo četiri godine od proglašenja „velikog vođe“ počasnim građaninom Leskovca, a od tada najavljene fabrike dobili smo samo nova parking mesta jer je domet ove vlasti upravo to- otvaranje tržnih centara, česmi, toaleta i novih parking prostora. Mi zaista verujemo da u ovom narodu ima još uvek vere u bolje sutra. Jednom smo, svi zajedno, svrgli diktatorski režim zbog sebe, svoje dece i budućnosti ove zemlje. Nije nam cilj da svoju decu gledamo preko društvenih mreža zato što nemamo svi tetke u Kanadi. Cilj nam je da stvorimo uslove za njihov ostanak u ovoj državi punoj potencijala, ali loše vođenoj. I upravo je današnji dan prilika da se podsetimo svega onoga što nas je okupilo 2000.godine i što nas može okupiti ponovo u borbi za taj dugoočekivani šesti oktobar. Demokratska stranka je, očišćena od onih kojima su lični interesi iznad kolektivnih, spremna da stane na čelo kolone - zaključuje se u saopštenju Gradskof odbora Demokratske stranke u Leskovcu.

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.