Home / DRUŠTVO / Pokret za Leskovac, na ulici nastavlja akciju “Jedan evro da ne peva Jelena“
hotel bell

Pokret za Leskovac, na ulici nastavlja akciju “Jedan evro da ne peva Jelena“

Akcija je jedinstvena prilika za građane koji misle drugačije, koji ne moraju da protestuju, ali uplatom donacije postaju deo velikog bojkota protiv svega što ih muči, rečeno je na današnjoj press konferenciji

Kroz ovu akciju možemo da pokažemo da nismo onakvi kakvima nas sistemski predstavljaju decenijama širom Srbije i da smo potomci uspešnih ljudi, koji su od turske kasabe, napravili industrijski centar ondašnje Kraljevine, rekao je Igor Jovanović:

– Leskovčanima se pruža prilika da donacijom pokažu da misle drugačije i da to će biti njihov način protesta protiv bezobrazluka, šunda, kiča, rijaliti programa. Ovom akcijom smo napravili veliki iskorak napred i za nas je to pobeda. O Leskovcu se priča u kontekstu bunta, protivljenja nečemu što nam se nameće i želimo da sve to pretvorimo u temelj za bolju budućnost ovog grada.

Želja članova Pokreta za Leskovac, koji akciju sele na ulicu, jeste da u direktnom kontaktu sa građanima, razgovaraju na najaktuelnije, pre svega, lokalne teme:

– Dve nedelje je trajala procedura pribavljanja svih dozvola za ovaj svojevrsni projekat. Prikupljeni novac namenjujemo fondovima za lečenje dece. Želimo da pokažemo da postoji tračak nade za Leskovac, da poručimo vlasti da mora najpre da osluškuje glas naroda, a potom i da se menja, jer troši novac građana, a ne svoj. Akcija je odjeknula i širom Evrope i veliki broj naših ljudi iz dijaspore nam je dao direktnu podršku, hrabreći nas da izdržimo, izjavio je Predrag Mitrović.

On je pozvao sugrađane da se u naredna dva meseca priključe akciji, koja ima za cilj prikupljanje što više sredstava za pomoć bolesnoj deci i izrazio uverenje da će gradonačelnik ispuniti dato obećanje i za iste namene donirati duplo više od prikupljenog iznosa.

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор