hotel bell

Pokloni za đake prva na početku školske godine

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je rano ujutru Osnovnu školu Svetozar Marković i poželeo prvacima uspešan početak školovanja.

Gradonačelnik Leskovca je sa saradnicima podelio poklone đacima prvacima.

– Polazak u školu je za đake prvake jedan poseban dan, početak jednog novog razdoblja u životu. Obrazovanje nam ne nudi samo priliku da steknemo nova znanja, već i da se izgradimo i kao ličnosti. Zato je posao učitelja jedan od najplemenitijih, ali i najdogovornijih, a godine koje mališani provode u školi su ključne za čitav njihov život. Svet sutra može biti makar malo bolji ako odigrate danas važnu ulogu u životu deteta. Odgvoornost za ove prvake je na svima nama, učiteljima, lokalnoj samoupravi i roditeljima. Trudiimo se da svim mališanima omogućimo adekvatne zuslove za učćenje i pohađanje nastave. Mislimo i na materijalno najugroženije gde smo obezbedili 6 miliona dinara za one roditelje koji su na donjem pragu socijalne izdržčjivosti da kupe knjige. Mnoge škole smo renovirali, li nećemo stati dok sve škole ne dobiju izgled kakav zaslužuju. Takva je i škola Svetozar Marković. Zaključkom Vlade Srbije opredeljena su sredstva za energetsku sanaciju ove škole. U radove će biti uloženo 5,3 miliona dinara. Projektno tehnička dokumentacija je završena, očekujemo dobijanje dozvole, a sama javna nabavka nalazi se u planu javnih nabavki za ovu godinu. Prošle godine mso izvršili sanaciju sportskog terena, sledeće godine ćemo renovirati ogradu. Dragi prvaci želim vam da va škoslki dani budu ispunjeni druženjem, ali i marljivim radom. Želim vam mnogo uspeha i srećno odrastanje – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Dobrodošlicu đacima prvacima i srećan početak školse godine svim učenicima poželela je i V.D. direktora Tamara Janković.

– Želim vam srećan početak školske godine i da se đaci, pogotovu prvaci, arednih 8 godina osećaju prijatnu i da počnu da grade svoju kuću znanja koju će graditi čitavog života – kazala je Tamara Jankovič.

Srđan Stamenković

[iframe src=”http://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdnevnikjuga.dnevnilist%2Fvideos%2F693063970889209%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Check Also

Leskovački bazeni do daljeg ne rade – Renoviranje u toku

Bazeni SRC “Dubočica” od 20. marta do 18. aprila neće primati kupače, a razlog za …

Оставите одговор