Home / DRUŠTVO / Pojačani inspekcijski nadzori ugostiteljskih objekata, prodavnica, klubova, pijace na teritoriji grada Leskovca
hotel bell

Pojačani inspekcijski nadzori ugostiteljskih objekata, prodavnica, klubova, pijace na teritoriji grada Leskovca

Sve lokalne inspekcijske službe i komunalna policija na teritoriji grada Leskovca su dobile nadležnost, po završetku obuke da sankcionišu ne poštovanje propisanih mera u borbi protiv korona virusa.

„Nadzori će u narednom periodu biti pojačani. Sanitarna inspekcija je trenutno prebukirana izdavanjem rešenja o karantinu. Broj pozitivnih slučajeva se u Leskovcu rapidno povećava, te je tako ova inspekcija izdala preko 200 rešenja. Ugostiteljske objekte će kontrolisati komunalna inspekcija i komunalna milicija, a pored ove inspekcije i mlicije sanitarna će takođe kontrolisati poštovanje mera. U tržnim centrima i prodavnicama inspekcijski nadzor će vršiti tržišna inspekcija. Saobračajna inspekcija će kontrolisati autobuske stanice i prevozna sredstva radnika. Inspekcija za rad će kontrolisati velike fabrike poput Jure, Aptiva … gde se u poslednje vreme javio povećani broj slučaja. U Nadzor je uključena i veterinarska inspekcija koja će kontrolisati pijace – kazao je Miloš Ćirić načelnik Jablaničkog okruga.

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *