Početna / DRUŠTVO / Podmladak Rotari kluba donirao Leskovačkoj biblioteci preko 100 naslova

Podmladak Rotari kluba donirao Leskovačkoj biblioteci preko 100 naslova

Povodom Svetskog dana knjige i autrskih prava a u okviru programa „Doniraj knjigu“ podmladak Rotari kluba iz Leskovca donirao je danas više od 100 naslova Leskovačkoj biblioteci „Radoje Domanović“.

U ime omladine Rotari kluba, učenik Ekonomske škole „Đuka Dinić“, Milan Milenković istakao je da je ovo prva akcija koju novoosnovana omladina Rotari kluba sprovodi u Leskovcu.

„Ovo je prva akcija koju je naš podmladak u saradnji sa Rotari klubom iz Beograda sproveo na teritoriji našeg grada a uz podršku profesorke srpskog jezika i književnosti Biljane Đorđević. Donirali smo više od sto knjiga, neke od njih su su stručne na nemačkom i francuskom jeziku, zatim dečje knjige, lektire ali i domaća literaturu. Polazna osnova za ovaj projekat nam je bila da ovom donacijom pomognemo čitaocima koji nisu u mogućnosti da kupe knjigu – kazao je Milan Milenković.

Ova organizacija koja se bavi humanitarnim radom u planu ima da organizuje letnju školu inovativnosti, kao i niz ekoloških akcija kojima će uticati na stvaranje svesti o značaju prirode i čuvanju okruženja.

Pogledaj takodje

Brojne firme zainteresovane da pomognu Leskovcu u borbi protiv Korone – ovo su računi za donacije

Dinarski i devizni računi za dobrovoljne uplate svih građana dobre volje koji žele da daju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *