Početna / DOGAĐAJI / Počinje rekonstrukcija Gradskog parka
Dionis Restoran

Počinje rekonstrukcija Gradskog parka

Povodom početka radova na rekonstrukciji Gradskog parka, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da će se radovi izvoditi u dve faze, na površini od 20 hiljada metara kvadratnih.

,,Danas počinju radovi u okviru prve faze rekonstrukcije Gradskog parka, čija je vrednost oko 43 miliona dinara bez PDV-a. Investitori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade RS sa učešćem od oko 30 miliona dinara, dok grad Vranje učestvuje sa 13 miliona dinara“, rekao je u obraćanju novinarima gradonačelnik dr Milenković.

,,Tokom prve faze, pored izrade svih hidrotehničkih instalacija i električnih podzemnih radova, kao i popločavanje pešačkih staza unutar samog parka na površini od oko 7.000 metara kvadratnih, izgradnja fontane i osnove muzičkog paviljona, letnje pozornice, postavljanje mobilijara, rekonstrukcija dečjeg igrališta i uređenje javne rasvete. Projektom je obuhvaćeno i uređenje centralnog platoa ispred spomenika Borisavu Stankoviću, kao i zelenih površina koja zauzimaju oko 65 posto prostora parka. Rekonstrukcijom parka nije predviđeno uklanjanje drvoreda. Vranjski Gradski park je jedan od najstarijih u Srbiji i u svojoj dugoj istoriji nije se mnogo menjao. Završetkom radova, park će predstavljati novu zelenu oazu u samom gradskom jezgru“, dodao je gradonačelnik dr Milenković.

Radove će izvoditi Društvo za transport ,,Euro lider“ d.o.o. Žbevac, sa podizvođačima. Rok za završetak prve faze radova je 120 radnih dana. Nakon toga, sledi druga faza u kojoj su planirani radovi na izgradnji ogradnog zida sa pratećim kapijama i postavljanje video nadzora. Projektovana vrednost svih radova u obe faze iznosi 120 miliona dinara bez PDV-a.

Pogledaj takodje

Postani i ti deo programa #VolonteriNaMreži

Mladi istraživači Srbije su zajedno sa UNICEF-om Srbija pokrenuli program onlajn volontiranja “Volonteri na mreži“ namenjenog mladima. Ovo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *