Početna / DRUŠTVO / Počeli radovi na montaži 2 javna toaleta u Leskovcu, sledeće godine još 2 o čijim će lokacijama odlučiti građani putem interneta

Počeli radovi na montaži 2 javna toaleta u Leskovcu, sledeće godine još 2 o čijim će lokacijama odlučiti građani putem interneta

U Leskovcu su počeli radovi na izgradnji 2 javna toaleta u centru grada.

Na uglu Bulevara Oslobođenja i ulice Južnomoravskih brigada nalaziće se jedan, a drugi će biti montiran iza zgrade Doma penzionera, pored keja.

Toaleti će sadržati dve odvojene prostorije, odnosno kabine u kojima će se nalazizi muški i ženski toalet. Posebna tehnička prostorija sadržaće uređaje za grejanje i hlađenje, za grejanje vode i ventilaciju kao i pribor za održavanje higije u toaletima.

Sledeće godine u planu je postavljanje još 2 toaleta a lokacije će biti određene na osnovu predloga građana putem internet prezentacije Grada Leskovca.

-U razgovorima sa građanima i tokom sprovođenja anketa na štandovima, apsolutno svi su se izjašnjavali o javnim toaletima kao velikom problemu. I jeste to veliki problem, posebno za ljude koji dolaze sa strane i turiste – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Cvetanović je izneo i ideju da umesto javnog toaleta koji je ionako zaključan i ne funkcioniše zbog podzemnih voda ispod objekta hotela i restorana „ABC“ vlasnik ovog objekta finansira izgradnju jednog javnog toaleta sledeće godine.

U postupku javne nabavke, ugovor za nabavku i montažu javnog toaleta sa priključenje na infrastrutkuru dobili su „GP Lenos“ doo iz Leskovca i „Tehnoprom“ doo Leskovac. Vrednost ugovora broj 83/2 bez PDV-a je 3.852.462 dinara.

Pogledaj takodje

Nakon pandemije koronavirusa svet će biti drugačiji

Nakon pandemije koronavirusa svet neće biti isti, a koliko će se promeniti pokazaće vreme,kazala je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *