hotel bell

Počela izgradnja ulice Sretena Gičića u Bratmilovcu

U Bratmilovcu su počeli radovi na izgradnji saobraćajnice u ulici Sretena Gičića, dužine 315 metara.

Vrednost ugovora je 5.521.200 dinara, a investitor je Direkcija za urbanizam i izgradnju. Radovi, koji se izvode na osnovu Rešenja o građevinskoj dozvoli i na osnovu Glavnog projekta, povereni su firmi Trejs PZP Vranje, a rok za završetak saobraćajnice je 60 dana.

– Po završetku izgradnje, dobiće se kolovozna konstrukcija sa završnim slojem od asfalta. Na saobraćajnicu će biti ugrađeni ivičnjaci, omogućiće se odvodnjavanje sa kolovoza ugradnjom gajger slivnika i biće postavljena horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija. Ova, inače najfrekventnija ulica u naselju, značajna je i zbog toga što spaja Bratmilovce i Ančiki, pa će, po završetku projekta, ta veza biti mnogo bolje uspostavljena, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je sa saradnicima obišao radove.

– Iako je rok za izgradnju saobraćajnice 60 dana, očekujemo da će posao mnogo ranije biti gotov. Firma PZP Vranje je poznata po kvalitetu i efikasnosti i nadam se da će meštani biti zadovoljni, jer su dugo čekali da se krene sa rešavanjem nagomilanih problema u ovoj mesnoj zajednici, rekao je gradonačelnik.

Potpredsednik Mesne zajednice Bratmilovce, Maja Milosevic Milojić, inženjer arhitekture, podsetila je da se ovo naselje, kao retko koje, može pohvaliti velikim prostorom u samom centru, gde se nalaze škola, vrtić, igralište i brojni drugi sadržaji. Projekat izgradnje saobraćajnice u ulici Sretena Gičića datira još iz 2010. godine, kada su radovi započeti, pa zaustavljeni. Sada su se ispunili uslovi da ovo mesto konačno dobije ulicu kakvu zaslužuje, rekla je Maja Milosevic Milojić, izrazivši nadu da će uskoro biti rešen i problem škole u naselju, koja nema upotrebnu dozvolu i zato ne može da konkuriše za projekte.

Ana Jovanović

Check Also

Nastavlja se ugradnja grebanog asfalta na putu Gunjetina – Komarica

U vlasotinačkoj opštini nastavlja se ugradnja grebanog asfalta. Radovi u dužini od 4,8 km trenutno …

One comment

  1. Kad ce da se asvaltira ulica Barska. Kad padne kisa nemoze da se izadje iz ulice. Sramota zaista.
    Nadam se da ce jednom posle dugog obecanja opstine da se asvaltira Barska ulica .
    Slavica.
    Holandija

Оставите одговор