Početna / KULTURA / POBEDNICI „JEFIMIJE“ Nađa Andrejić, Andrija Stoiljković i Petar Bogdanović na Saboru duhovne poezije

POBEDNICI „JEFIMIJE“ Nađa Andrejić, Andrija Stoiljković i Petar Bogdanović na Saboru duhovne poezije

Danas je u maloj sali Doma kulture „Tihomir Rakić-Veljko“ Pečenjevce po četvrti put održano takmičenje u recitovanju duhovne poezije „Jefimija“, kao kvalifikacija za Sabor duhovne poezije koji se održava u Rakovici 21. 09.2018. u organizaciji Kulturnog centar Rakovica.

Takmičenje koje je bilo u Pečenjevcu obuhvatilo je sve osnovne škole na teritoriji grada Leskovca i po broju onih koji su učestvovali ova godina je bila najuspešnija. Nastupilo je 22-je dece uzrasta od petog do osmog razreda osnovnih škola. Žiri u sastavu: Maja Jovanović, prvakinja Narodnog pozorišta Leskovac i ujedno predsednica žirija, jerej Miroslav Jovanović, direktor Biblijske škole Leskovac i Miroslav Stanojević, direktor Doma kulture Pečenjevce, nije imalo nimalo lak zadatak da od najboljih izaberu najbolje koji će nastupiti kao gosti Sabora i kao predstavnici škole iz koje dolaze i naravno, grada koji predstavljaju.

Nakon dužeg većanja oni koji će poći put Rakovice su: Nađa Andrejić, učenica sedmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Leskovca koja je kazivala stihove Milojke Banduka Jovović „Krst Vaseljenu obasjava“, Andrija Stoiljković, učenik šestog razreda OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja koji je kazivao stihove Miljane Bralović „Prag“ i Petar Bogdanović, učenik osmog razreda OŠ „Josif Kostić“ iz Leskovca koji je kazivao stihove Velibora Veličkovića „Oda Svetom Savi“.

„Jefimija“ se završava u prvoj nedelji oktobra kada se organizuje nagradna ekskurzija svih učesnika koji su nastupili u Domu kulture Pečenjevce. Tom prilikom učenici će posetiti naše svetinje Kalenić i Ljubostinju kao i u proputovanju Vrnjačku banju. Ovo je odlična prilika da se nagrade svi učenici koji su se potrudili da danas nastupe u što boljem izdanju.

Pogledaj takodje

Bogat programa Narodnog muzeja u okviru akcije #Ostanikodkuce

U cilju podržavanja akcije #ostanikodkuće i akcije #digitalnasolidarnost, svakog dana Narodni muzej Leskovac približava priče …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *