hotel bell

POBEDA ŽIVOTA: „Maskarada“ Karnevala Leskovac najbolja karnevalska trupa, „Anđeli i demoni“ najbolja koreografija, najbolja maska „Mulen ruž“ Strumičkog karnevala

Završno veče jubilarnog, 15. po red Međunarodnog Karnevala Leskovac donelo je spektakularan nastup više od 20 karnevalskih grupa.

Duž trase od Hotela Beograd do Široke čaršije šiljade Leskovčana koji su simbolično, sa gostima iz Srbije i nekoliko zemalja pokazali da karnevalski pokret živi.

„Maskarada“ Karnevala Leskovac je najbolja karnevalska trupa po oceni žirija na 15. Karnevalu Leskovac.

Najbolju koreografiju imali su „Anđeli i demoni“ trupe „Step by step“ iz Leskovca.

Najbolju masku „Mulen ruž“ su pokazali gosti iz Severne Makedonije sa Strumičkog karnevala.

Karneval je otvoren simboličnim uručenjem ključeva grada ovogodišnjoj princezi Anastasiji Cvetković. Pre uručenja ključeva učesnicima i publici se obratio gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC-a za Srbiju, dr Goran Cvetanović, izrazivši sreću i zadovoljstvo zbog činjenice da je ova manifestacija omiljena kako među Leskovčanima tako i među posetiocima.

– Kada je prva maskirana povorka prošetala Širokom čaršijom 2006. u okviru Roštiljijade niko nije mogao da predvidi do koje mere će se Karneval razviti. Kao predsedniku Federacije evropskih karnevalskih gradova u Srbiji mi je posebno drago što smo se nakon prinudne pauze zbog pandemije virusa korona ponovo okupili. Leskovački karneval predstavlja međunarodno takmičenje u kreativnosti, humoru, originalnosti. Ove godine imamo predstavnike karnevalskih trupa iz Srbije ali i inostranstva. Ovo je dobra prilika da se u svet pošalje pozitivna, prava slika Leskovca i da se gosti iz drugih gradova i zemalja upoznaju sa našim gradom i onim što on nudi – rekao je Goran Cvetanović uz tradicionalni karnevalski pozdrav „JASU, JASU, JASU!“

Aleksandar Cicimov predsednik borda FECC-a je gradonačelniku Leskovca uručio plaketu u znak zahvalnosti zbog organizacije jubilarnog 15. Karnevala u Leskovcu.

– Želim svom prijatelju gradonačelniku da poručim da treba da bude ponosan na činjenicu da se nakon pandemije korona virusa karnevalski pokret otvorio u Srbiji i da se ta lepa tradicija nastavlja – naglasio je Aleksandar Cicmilov.

Mnogobrojnoj okupljenoj publici predstavile su se mažoretkinje, grupa Muzejona Narodnog muzeja u Leskovcu, koledari Leminda, Družina kneza Lazara, plesačice sambe, žongler Vlada, članovi kluba Step baj step iz Leskovca.

Karnevalskoj povorci prethodio je tradicionalni prijem karnevalskih grupa u Gradskoj kući, na kojem su dobrodošlicu grupama, članovima FECC-a i svim gostima poželeli dr sci. med. Goran Cvetanović, direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić i Miroljub Radivojević. Tradicionalno su razmenjeni pokloni i uručene zahvalnice učesnicima i počasnim gostima Karnevala.

Miroljub Radivojević se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu i time uveličali jubilej leskovačkog karnevalizma i rukovodstvu grada koje je uvek razumelo i podržavalo ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Cvetanović je na prijemu rekao da tokom karnevala Leskovac odiše atmosferom šarenila, boja i kostima, da je ova manifestacija rado posećena i svima poželeo ugodan boravak u gradu.

Aleksandar Cicimov je naglasio da ovakve manifestacije stvaraju velika i večna prijateljstva i u ime svih članova borda FECC-a poželeo da Karneval Leskovac postane vekovna tradicija.

Check Also

Treće mesto za Tanju Antić u disciplini sportskog hodanja

Ovog vikenda 28/29 januara 2023. god u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u dvorani za …

Оставите одговор