Početna / DRUŠTVO / Pčelarska zadruga “Roj” iz Trstenika zainteresovana za otvaranje proizvodnje u Medveđi

Pčelarska zadruga “Roj” iz Trstenika zainteresovana za otvaranje proizvodnje u Medveđi

Zainteresovani Investitor za otvaranje pogona za izradu košnica u opštini Medveđa, uputio je poziv predstavnicima opštine Medveđa za posetu njihovom proizvodnom pogonu.


Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, šef kabineta predsednika opštine, Nikola Andrejević i Marko Pejić su u društvu predstavnika HELP-a i GIZ-a, grada Leskovca i pčelarskog udruženja „Apis“ iz Medveđe, obišli pčelarsku zadrugu “Roj” iz Trstenika, pogon fabrike za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u Trsteniku.


Gospodin Radomir Bradić, vlasnik pčelarske zadruge ROJ predstavio je gostima svoje proizvodne kapacitete a nakon toga održali su jedan zajednički sastanak i sa Aleksandrom Ćirićem, predsednikom opštine Trstenik gde se razgovaralo o budućoj saradnji ove dve opštine.


Procenjeno je da projekat proizvodnje košnica i pčelarske opreme u opštini Medveđa ima perspektivu jer je baziran na domaćim sirovinama u oblom drvetu koga ima u velikim količinama, mladim obrazovanim nezaposlenim licima, postojanjem poslovnog prostora prikladnog za organizovanje ove proizvodnje i raspoloženju investitora da ulaže u otvaranje pogona za proizvodnju pčelarske opreme.


Otvaranje pogona za proizvodnju košnica dovelo bi do stvaranja uslova za brži i ekonomičniji razvoj pčelarstva ne samo u opštini Medveđa već u čitavom kraju jer bi se u ovom pogonu pčelari snabdevali pod povoljnijim uslovima (nižim cenama plaćanja pčelinjih proizvoda) repromaterijalom i vršio otkup pčelinjih proizvoda što bi dodatno povećalo zapošljavanje i bolji ekonomski položaj pčelara i svih građana opštine Medveđa.


Pčelarska zadruga “Roj” iz Trstenika je procenila da postoje svi pozitivni ekonomski parametri za otvaranje pogona za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u opštini Medveđa i iskazala je interes i svoju spremnost za ulaganje. Predstavnici opštine Medveđa iskazali su interes i mogućnost da obezbede poslovni prostor za otvaranje pogona za proizvodnju košnica i pčelarske opreme u nekom od postojećih objekata koji se ne koriste ili nedovoljno koriste.

Pogledaj takodje

U galeriji Narodnog muzeja otovrena izložba slika „Vreme traganja i trajanja“

U Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu, sinoć je otvorena izložba slika Mirjane Denkov pod nazivom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *