Početna / KULTURA / Paraćinska grupa „Trio Elegancija“ priredila koncert za pamćenje u Medveđi
Dionis Restoran

Paraćinska grupa „Trio Elegancija“ priredila koncert za pamćenje u Medveđi

Sinoć je u foajeu Kulturnog centra opštine Medveđa održan drugi koncert koji se organizuje u okviru projekta  “Umetnička muzika na jugu – Medveđa 2019 – druga sezona”, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja.

Publici se predstavila grupa “Trio Elegancija” iz Paraćina, a na repertoaru su bile obrade Django Reinhardt-a, Angela Debarre-a, braće Stochelo, kao i standardne jazz kompozicije u gypsy swing-u. Koncert je završen sa izvođenjem poznatih balkanskih melodija  “Marijo, belakumrijo”, “Ne si go prodavaj” i “Kasapskooro” u jazz obradi.

Inače, članovi tria su školovani umetnici.

Član Stefan Trpčevski je diplomirao na fakultetu primenjenih umetnosti.Svira solo deonice i melodije. Njegovi mentori su poznati gitaristi Nenad Gajin i Aca Stojić.

Drugi član, talentovani Andrija Drenovaković koji je na ritam gitari, takođe je diplomirani primenjeni umetnik i muzika mu predstavlja glavni šraf u kreativnoj karijeri. Spremao se u školi kod Mikice koji svira u poznatom bendu ‘Smak’.

Na kontrabasu je Filip Mladenović, iako mu je primarni instrument bila gitara, kontrabas je savladao u najkraćem roku.Zavrsio je osnovnu muzičku školu u Paraćinu,instrument klavirska harmonika, savršeno poznaje muziku i ima ambiciozne ideje za projekat nazvan“Trio Elegancija”. Spremao se kod poznatog paraćinskog gitariste Stanka Pošarca.

Pogledaj takodje

Sutra počinje isplata 100 evra za pola miliona građana

Četiri miliona građana Srbije prijavilo za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, kazao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *