Početna / KULTURA / Paraćinska grupa „Trio Elegancija“ priredila koncert za pamćenje u Medveđi

Paraćinska grupa „Trio Elegancija“ priredila koncert za pamćenje u Medveđi

Sinoć je u foajeu Kulturnog centra opštine Medveđa održan drugi koncert koji se organizuje u okviru projekta  “Umetnička muzika na jugu – Medveđa 2019 – druga sezona”, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja.

Publici se predstavila grupa “Trio Elegancija” iz Paraćina, a na repertoaru su bile obrade Django Reinhardt-a, Angela Debarre-a, braće Stochelo, kao i standardne jazz kompozicije u gypsy swing-u. Koncert je završen sa izvođenjem poznatih balkanskih melodija  “Marijo, belakumrijo”, “Ne si go prodavaj” i “Kasapskooro” u jazz obradi.

Inače, članovi tria su školovani umetnici.

Član Stefan Trpčevski je diplomirao na fakultetu primenjenih umetnosti.Svira solo deonice i melodije. Njegovi mentori su poznati gitaristi Nenad Gajin i Aca Stojić.

Drugi član, talentovani Andrija Drenovaković koji je na ritam gitari, takođe je diplomirani primenjeni umetnik i muzika mu predstavlja glavni šraf u kreativnoj karijeri. Spremao se u školi kod Mikice koji svira u poznatom bendu ‘Smak’.

Na kontrabasu je Filip Mladenović, iako mu je primarni instrument bila gitara, kontrabas je savladao u najkraćem roku.Zavrsio je osnovnu muzičku školu u Paraćinu,instrument klavirska harmonika, savršeno poznaje muziku i ima ambiciozne ideje za projekat nazvan“Trio Elegancija”. Spremao se kod poznatog paraćinskog gitariste Stanka Pošarca.

Pogledaj takodje

Filmovi Porodica Adams, Terminator i Bol i slava u LKC-u od 7. novembra

U bioskopu Leskovačkog kulturnog centra na repertoaru su novi filmovi od 7. do 13. novembra. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *