Početna / DOGAĐAJI / Otvorena sezona kupanja na „vučjanskom moru“

Otvorena sezona kupanja na „vučjanskom moru“

U prisustvu mnogobrojnih posetilaca, meštana Vučja. Leskovca i okoline, gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića i njegovih saradnika, danas je otvorena sezona kupanja na reci Vučjanki.

Sezona će trajati od danas, 20.07.2019. do 31.08.2019. Kupalište će biti otvoreno svakog dana od 10 do 18 časova, dok će za bezbednost biti zadužena četiri spasioca. Kao i svake godine vršiće se kontrola kvaliteta vode i za zainteresovane biće produžena redovna linija od Leskovca do Vučja, koja će do kraja sezone voziti do Supovskog restorana.

Sezonu kupanja otvorio je Stefan Kitanović, član Gradskog veća.

„Ovaj prostor, nakon više decenija, zablistao je sjajem koji zaslužuje. Prirodna lepota u okruženju jedne od najstarijih hidroelektrana u Srbiji, zahvaljujući angažovanju gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića, oplemenjena je uređenjem kupališta za koje je izdvojeno 8 miliona dinara. Podsetićemo vas da su obnovljeni stari most i brana, kupalište obezbeđeno kamenom, postavljene klupice, rasveta i savremeni toaleti. Takođe, očišćeno je i prošireno korito Vučjanke i očišćeni kanali Kamenitica i Koštan.“ – rekao je Kitanović na otvaranju.

U ime stanovnika MZ „Vučje“ govorila je Jelena Stojanović koja se zahvalila na ulaganju i oživljavanju kupališta i svima poželela da uživaju u „vučjanskom moru“:

Pogledaj takodje

SVETOSAVSKE SVEČANOSTI OŠ „Vuk Karadžić“ organizovala radionicu „Srbija u srednjem veku“

U okviru Svetosavskih svečanosti, Osnovna škola “Vuk Karadžić“ je kao ovogodišnji domaćin, u Centru za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *