Početna / DRUŠTVO / Otvorena ambulanta u naselju Ančiki

Otvorena ambulanta u naselju Ančiki

Tačno na šestogodišnjicu imenovanja na mesto gradonačelnika Grada Leskovca, šestog novembra, dr Goran Cvetanović je u naselju Ančiki otvorio novoizgrađenu ambulantu „Doma zdravlja“.Za izgradnju ambulante iz budžeta Leskovca izdvojena je suma od 14,7 miliona dinara, dok su radovi izvođeni u dve faze.

Prilikom otvaranja ambulante, gradonačelnik Cvetanović je istakao da završetak obilaska grada, upriličen povodom šestogodišnjice rukovođenja Leskovcem, nije slučajno završen baš tu.

-Ovde smo iz razloga jer je pružanje zdravstvene zaštite – kvalitetne zdravstvene zaštite jedan od preduslova za funkcionisanje čitave zajednice. Milan Batut je rekao: „Prvi i najprirodniji uslov čovekovog napretka je zdravlje. U njemu je lepota, snaga, dugovečnost svakog pojedinca, pa tako i ljudskih zajednica, plemena, država i celokupnog čovečanstva.“ – istakao je gradonačelnik i rekao da je lokalna samouprava ulagala u sve ambulante na teritoriji grada.

“Značaj njene izgradnje ogleda se u tome što će rasteretiti ambulantu u Manojlovcu, ali i sve zdravstvene stanice u samom Leskovcu koje meštani naselja Ančiki koriste” kazao je Cvetanović.

 

Pogledaj takodje

Na Bogojavljanje plivanje za Časni krst i u Grdelici, u Južnoj Moravi

U Grdelici će, po tradiciji, na Bogojavljanje biti održano plivanje za časni krst. Prošle godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *