Početna / KULTURA / OTVOREN 56. OKTOBARSKI LIKOVNI SALON Prva nagrada Aleksandru Spasiću

OTVOREN 56. OKTOBARSKI LIKOVNI SALON Prva nagrada Aleksandru Spasiću

Izložba slika Oktobarskog likovnog salona sinoć je otvorena u  galeriji Leskovačkog kulturnog centra. Ova izložba koja je ujedno i najstarija manifestacija u oblasti vizuelnih umetnosti našeg grada okupila je radove 34 autora.

„Ova izložba je jako značajna jer dosta pruža mogućnost  da se uz već afirmisane likovne umetnike predstave i mladi i talentovani autori. Oktobarski likovni salon ima veliki značaj za naš grad jer dosta obogaćuje našu kulturnu ponudu. Grad Leskovac je uvek spreman da podrži i pomogne mlade talente, ali i afirmisane umetnike i da pruži mogućnost leskovačkoj publici da se upozna sa novim tendencijama na našoj likovnoj sceni.“ rekla je članica Gradskog veća  Brankica Stamenković koja je otvorila ovu izložbu.

Žiri je jednoglasnom odlukom prvu nagradu dodelio Aleksandru Spasiću za rad „Pejzaž 1, 2, 3, 4“. Drugu nagradu  je odnela Marija Petković  za instalaciju „Ogledalo uspomena i sećanja u ogledalu“ dok je treća nagrada pripala Aleksandru Radičeviću za sliku „Praznik svetlosti“.

 

Pogledaj takodje

SNAŽAN OTPOR LIDERU: Aleksinčani do bodova u Leskovcu u penal završnici

Lider na tabeli Druge lige Srbije uspeo je tek u penal završnici da stigne do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *