Početna / DOGAĐAJI / OŠ“Vuk Karadžić“ u Tegošnici proslavila svoj dan

OŠ“Vuk Karadžić“ u Tegošnici proslavila svoj dan

Tradicionalno, kao i svake godine, sedmog juna je u OŠ „Vuk Karadžić u Tegošnici obeležen Dan škole. Ove godine đaci i zaposleni mogli su se pohvaliti bogatim kulturnim sadržajem.

Program je otvorio direktor škole Radovan Petrović, pozdravivši sve prisutne i odavši posebnu zahvalnost predsedniku opštine Vlasotince Zoranu Todoroviću, koji je izdvojio vreme i izrazio želju da prisustvuje malom spektaklu đaka. Nakon uručivanja nagrada najboljim đacima i nastavnicima za izuzetne rezultate postignute u prethodnoj školskoj godini, otpočeo je kulturno-obrazovni program.

Đaci su se najpre predstavili kratkim recitalom na srpskom i ruskom jeziku, a zatim su odigrana i dva dramska prikaza. „Fatalno ludu glavu“ dramatizovali su učenici nižih razreda, dok su se stariji učenici dokazali kao izvrsni glumci igrajući dramski komad Koste Trifkovića „Izbiračica“. Po završetku dramskog dela, učenica Sandra Veljković je pročitala pesmu posvećenu doskorašnjem direktoru Ratku Iliću, koji nije mogao da sakrije oduševljenje zbog ovog čina.

„Ponosan sam što sam više od četiri decenije bio deo ovog kolektiva i direktor ovako divnoj deci i nastavnicima. Pričao sam četrdeset godina, a sada ste me ovim gestom ostavili bez teksta“, rekao je direktor Ilić, zahvalivši se još jednom svima prisutnima.

Nakon obraćanja Ratka Ilića usledio je deo najslađi najmlađima. Pesnik Miroslav Kokošar obradovao je sve svojim prisustvom i pred decom, nastavnicima, uvaženim direktorima i predsednikom opštine, kazivavši svoje razigrane stihove. Čast da govore stihove ovog pesnika imali su i učenici OŠ „Vuk Karadžić“. Slavni pesnik na poklon je dobio knjigu koju mu je direktor Petrović uručio u znak sećanja na boravak u ovoj školi.
Ovaj svečani dan iskorišćen je i da predstavnicima Centra za decu i omladinu u Vlasotincu bude uručena donacija škole koju su deca obezbedila prodajući svoje rukotvorine na Humanitarnom uskršnjem vašaru. Oni su se zahvalili rečima da je ovo mala škola koja ima veliko i humano srce.

Na samom kraju programa direktor Petrović se još jednom obratio prisutnima rečima:

„Ne krijem ponos što sam na čelu ovako divnog kolektiva, što sam direktor ovoj divnoj deci i što sam danas ovde, među svima vama. Hvala zaposlenima, đacima, a posebnu zahvalnost odao bih učiteljima i profesorki srpskog jezika Mariji Tasić, koji su zajedničkim snagama učinili da svi danas uživamo u besprekornom programu koji je, ubeđen sam, bio veoma zanimljiv i sadržajan.“

Pogledaj takodje

BRIGA O STARIJIMA: U Gerontološkim centrima širom Srbije posao za 275, u Leskovcu posao za troje ljudi

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije omogućilo je dodatno angažovanje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *