Početna / DRUŠTVO / Osnovna škola ,,Siniša Janić“ u Vlasotincu je škola za 21.vek
Dionis Restoran

Osnovna škola ,,Siniša Janić“ u Vlasotincu je škola za 21.vek

Osnovna škola „Siniša Janić“u Vlasotincu će tokom leta biti kompletno rekonstruisana i preuređena u skladu sa projektom po kome je nedavno raspisana javna nabavka. Rok za okončanje javne nabavke i izbora izvođača radova je 15. maj. Nakon okončanja zakonskih formalnosti radovi na rekonstrukciji škole očekuju se od početka juna meseca.

–  Nakon rekonstrukcije škola će samo vizuelno izgledati slično, inače će svaki detalj biti nov, od podruma do potkrovlja, od podova do plafona. Biće urađena kompletna hidro i termo izolacija, nova fasada i stolarija, novi krovni pokrivač i izolacija, krovni prozori i oluci. Kada je reč o preuređenju unutrašnjosti škole, u svakoj učionici biće zamenjeni podovi, preuređeni zidovi i urađene nove elektro instalacije, spušteni plafoni i uvedeno novo osvetljenje sa dovodom optičkog kabla za brzi internet. Kabineti u potkrovlju za fiziku, hemiju, biologiju, likovno, tehničko, srpski i strane jezike biće u potpunosti preuređeni. Svaki od njih biće opremljen u skladu sa svojom namenom. U prizemlju školske zgrade biće preuređene dve učionice u nove kabinete informatike sa znatno savremenijom opremom nego do sada“, ističe Goran Mitić, direktor škole.

Po njegovim rečima škola će biti u potpunosti digitalizovana u skladu sa planom da se od početka naredne školske godine uvedu i primenjuju elektronski dnevnici. Svi zaposleni u školi su prošli kompletnu obuku i već su uneli u program sve neophodne podatke za primenu elektronskih dnevnika.

–  Istovremeno ćemo rekonstruisati i srediti školsko dvorište i ogradu oko škole. Da bi se izbeglo dupliranje radova rukovodstvo škole u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave užurbano radi na okončanju novog projekta za fiskulturnu salu. Završetak ovog projekta je uslov za konkurisanje projekta kod nadležnog ministarstva i njegovu realizaciju, što bi bio idealan spoj da se poslovi oko rekonstrukcije i izgradnje škole i izgradnje fiskulturne sale realizuju u istom periodu. Vizuelni prikaz idejnog rešenja sportske sale sam po sebi govori koliki bi to bio uspeh za našu školu i sve njene sadašnje i buduće đake. Nadamo se da će se, pre svega u interesu dece, realizovati oba projekta, naše ideje zaživeti i doprineti ostvarenju gotovo idealnih uslova za rad sa budućim osnovcima, dodaje direktor Goran Mitić.

Pogledaj takodje

Leskovčanima predstavljen novi broj Leskovačkog glasnika

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra danas je podeljen novi broj Leskovačkog glasnika. Tim povodom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *