Početna / DRUŠTVO / Osnovna škola ,,Siniša Janić“ u Vlasotincu je škola za 21.vek

Osnovna škola ,,Siniša Janić“ u Vlasotincu je škola za 21.vek

Osnovna škola „Siniša Janić“u Vlasotincu će tokom leta biti kompletno rekonstruisana i preuređena u skladu sa projektom po kome je nedavno raspisana javna nabavka. Rok za okončanje javne nabavke i izbora izvođača radova je 15. maj. Nakon okončanja zakonskih formalnosti radovi na rekonstrukciji škole očekuju se od početka juna meseca.

–  Nakon rekonstrukcije škola će samo vizuelno izgledati slično, inače će svaki detalj biti nov, od podruma do potkrovlja, od podova do plafona. Biće urađena kompletna hidro i termo izolacija, nova fasada i stolarija, novi krovni pokrivač i izolacija, krovni prozori i oluci. Kada je reč o preuređenju unutrašnjosti škole, u svakoj učionici biće zamenjeni podovi, preuređeni zidovi i urađene nove elektro instalacije, spušteni plafoni i uvedeno novo osvetljenje sa dovodom optičkog kabla za brzi internet. Kabineti u potkrovlju za fiziku, hemiju, biologiju, likovno, tehničko, srpski i strane jezike biće u potpunosti preuređeni. Svaki od njih biće opremljen u skladu sa svojom namenom. U prizemlju školske zgrade biće preuređene dve učionice u nove kabinete informatike sa znatno savremenijom opremom nego do sada“, ističe Goran Mitić, direktor škole.

Po njegovim rečima škola će biti u potpunosti digitalizovana u skladu sa planom da se od početka naredne školske godine uvedu i primenjuju elektronski dnevnici. Svi zaposleni u školi su prošli kompletnu obuku i već su uneli u program sve neophodne podatke za primenu elektronskih dnevnika.

–  Istovremeno ćemo rekonstruisati i srediti školsko dvorište i ogradu oko škole. Da bi se izbeglo dupliranje radova rukovodstvo škole u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave užurbano radi na okončanju novog projekta za fiskulturnu salu. Završetak ovog projekta je uslov za konkurisanje projekta kod nadležnog ministarstva i njegovu realizaciju, što bi bio idealan spoj da se poslovi oko rekonstrukcije i izgradnje škole i izgradnje fiskulturne sale realizuju u istom periodu. Vizuelni prikaz idejnog rešenja sportske sale sam po sebi govori koliki bi to bio uspeh za našu školu i sve njene sadašnje i buduće đake. Nadamo se da će se, pre svega u interesu dece, realizovati oba projekta, naše ideje zaživeti i doprineti ostvarenju gotovo idealnih uslova za rad sa budućim osnovcima, dodaje direktor Goran Mitić.

Pogledaj takodje

Legalizacija objekata u romskim naseljima u Leskovcu

Sporazumom o saradnji zaključenim između Stalne konverencije gradova i opština, SKGO i Grada Leskovca od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *