Početna / DRUŠTVO / Osmomartovski prijem za pripadnice lepšeg pola- Muška zanimanja za neustrašive žene

Osmomartovski prijem za pripadnice lepšeg pola- Muška zanimanja za neustrašive žene

Povodom 8. marta Dana žena u Gradskoj opštini Medijana i ove godine organizovan je prijem za pripadnice lepšeg pola koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima. Predsednik Gradske opštine Medijana napominje da je Dan žena prilika da se malo više pažnje posveti lepšem polu, mada bi to trebalo činiti svakog dana.

„Na ovaj način najveća niška opština želi da na dan posvećen damama ukaže na neophodnost većeg poštovanja njihovog rada i potrebu da se više vremena i pažnje posvećuje lepšem polu i tradicionalno „stubu porodice“ našeg društva – rekao je između ostalog prvi čovek niške Medijane Nebojša Kocić.

Čast da budu gošće najveće niške opštine i da na neki način prezentuju lepši pol imale su između ostalog predstavnice Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzetnice, sportistkinje.

To su potporučnik Jovana Stojanović, koja radi u u 39. bataljonu Treće brigade KOV, a pored vojnih vežbi bavi se atletikom, disciplina polumaraton, članica je plesne grupe „Tamo daleko“ Treće brigade KOV, učesnik Oficirskog bala.

Dragana Žikić je rukovodilac Grupe za suzbijanje maloletničke delikvencije i nasilja u porodici u Policijskoj upravi Niš, radila je u Odseku za suzbijanje opšteg kriminala.

Preduzetnica Zorica Stanković, diplomirani ekonomista, bila je zaposlena u banci, a kada je ostala bez posla počela da se bavi „pustovanjem vune“- stari zanat kojim sada i zarađuje i želi da ga sačuva od zaborava.

Ana Marija Škiljo, Nišlijka po kojoj je rađen lik Roksande u čuvenoj seriji Vojna akademija, Vojnu akademiju je završila 2014. godine, smer artiljerija. Trenira ragbi, odigrala je svoje prvo Evropsko prvenstvo što je ujedno i bila prva pojava ženskog ragbi tima Srbije na Evropskoj sceni.Trenira ovaj sport u Zvezdi i Radničkom, i želi da formira ragbi tim u Nišu.

Zahvaljujući Ani Palamarević, inače vaspitačici i strasnoj planinarki zastava Gradske opštine Medijana vijorila se na najvišim vrhovima sveta.Članica je Planinarsko-alpinističkog kluba „Mosor“ iz Niša i Planinarskog Saveza Srbije. Svojim ličnim primerima, uspesima i brojnim gostovanjima u medijima doprinela je razvijanju svesti o planinarstvu kako kod odraslih tako i kod dece u našem gradu.

Najmlađa među damama na Medijaninom prijemu bila je kik bokserka, 17-godišnja Neda Brkić, članica Kik boks kluba Niš, učenica Pravno-poslovne škole, tri i po godine trenira kik boks, državna prvakinja u lov – kik boksu 2018. godine, zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu.

Pogledaj takodje

Devet sela u opštini Lebane u ponedeljak bez struje

„Elektrodistribucija Leskovac“, pogon Lebane, obaveštava svoje korisnike sa područja opština Lebane da je u ponedeljak …

Jedan komentar

  1. Zaboravili ste da napišete da su sve one članice SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *