Početna / DRUŠTVO / Opštini Lebane 13.675 evra za projekat „Odgovor lokalne zajednice na Covid 19“
hotel bell

Opštini Lebane 13.675 evra za projekat „Odgovor lokalne zajednice na Covid 19“

U okviru programa Swiss PRO, uz podršku Vlade Švajcarske vrednu više od 310.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od oko 115.000 evra, biće sprovedena 22 projekata za razvoj i pružanje usluga socijalne zaštite namenjenih ublažavanju uticaja krize uzrokovane pandemijom kovid 19 virusa.

Realizacijom ovih projekata biće povećana dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 2.000 građana i građanki iz ranjivih društvenih grupa.

Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim ustanovama realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, ličnog pratioca, dnevnog boravka, predah smeštaja, savetodavnih i socio-edukativnih usluga, kombinovanih usluga medicinske nege i socijalne zaštite, kao i jedan projekat kojim se obezbeđuju besplatni obroci ekonomski najugroženijim grupama stanovništva iz ruralnih naselja.

Opština Lebane konkurisala je sa projektom „Odgovor lokalne zajednice na Covid 19“ u okviru koga će osim redovne vrste pomoći u kući za korisnike/ce u seoskim područjima, u svetlu pandemije kovid 19 virusa, negovatelji takođe pružati pomoć korisnicima u vezi sa vakcinacijom. Vrednost ovog projekta je 15.560 evra, pri čemu je lokalna samouprava učestvovala sa 1.885 evra.

Pogledaj takodje

U Covid bolnici preminuli pacijenti iz Leskovca, Lebana i Bojnika

U leskovačkoj Covid bolnici potvrđena su još tri smrtna ishoda od posledica infekcije Korona virusom. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *