Početna / DRUŠTVO / Opština Medveđa potpisala Protokol o prekograničnoj saradnji sa Bugarskom

Opština Medveđa potpisala Protokol o prekograničnoj saradnji sa Bugarskom

Interreg-IPA program Bugarska-Srbija nastavlja finansiranje projekata prekogranične saradnje, u pograničnom regionu. U okviru ovog poziva, biće finansirani projekti u oblastima održivog turizma (turistička atraktivnost, prekogranični turistički proizvod, direktna saradnja među ljudima i umrežavanje), mladi (veštine i preduzetništvo i direktna saradnja među ljudima i umrežavanje) i životna sredina (zajedničko upravljanje rizicima i zaštita prirode).
Opština Medveđa je potpisala Protokol o prekograničnoj saradnji sa Bugarskom i to sa gradom Vraca, koji je ujedno i sedište istoimene oblasti u Bugarskoj. Kalin Kamenov, predsednik Vraca je danas došao u uzvratnu posetu opštini Medveđa sa ciljem uspostavljanja saradnje i realizacije projekta vezanog sa zaštitu životne sredine iz sredstava IPA programa.

U kabinetu predsednika opštine Medveđa, potpisan je Protokol o saradnji sa gospodinom Arsićem i kmetom Kalin Kamenovim, koji je zajedno sa Marijom Popovom, zamenicom predsednika opštine Vraca i Ralicom Gešovom zaduženoj za vođenje investicionih projekata, obišao Sijarinsku Banju. Na radnom doručku razmatrana je i dogovarana saradnja između ove dve opštine vezane za kulturu i sport u bliskoj budućnosti.

Vodeći partner na projektu je opština Vraca, a opština Medveđa je kopartner na projektu.

U program prekogranične saradnje uključeno je šest oblasti iz Bugarske (Vidin, Montana, Vraca, Sofijska, Pernik i Ćustendil), kao i sedam okruga iz Srbije (Borski, Zaječarski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski).

Za finansiranje projekata u drugom pozivu opredeljeno je nešto više od 12 miliona evra IPA sredstava i rok za elektronsko dostavljanje predloga projekata je 23. april 2018. godine.

Pogledaj takodje

Pet razloga zašto posetiti Medveđu

Svi oni koju su posetili opštinu Medveđa obično kažu „Ni lepšeg, Bogom danog kraja, ni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *