Početna / DOGAĐAJI / Opština Bojnik: Potpisivanje ugovora o drugoj fazi prekogranične saradnje

Opština Bojnik: Potpisivanje ugovora o drugoj fazi prekogranične saradnje

Uskoro će predstavnici opštine Bojnik otputovati u Sofiju gde će potpisati ugovor o drugoj fazi prekogranične saradnje koji će omogućiti nastavak daljeg unapređenja infrastrukture ovog mesta, a u cilju privlačenja stranih investitora.

Opštini Bojnik odobren je projekat ,,Parterno uređenje sportsko-poslovnog centra i stvaranje mobilnog multifunkcionalnog centra za tradicionalne događaje i skupove“.

Prvi čovek opštine Bojnik, Nebojša Nenadović, ističe da je vrednost projekta 535.000 evra.Na ovom projektu je vodeći partner opština Bojnik, koja će dobiti 262.000 evra ili 49% od ukupno odborenog iznosa. Partner Bojničana, opština Zemen iz Bugarske, dobiće 273.000 evra ili 51 posto.Ovaj projekat rezultat je timskog rada lokalne samouprave koji je dobio potvrdu kvaliteta IPA Fonda Evropske Unije.

Nenadović je podsetio da je opština Bojnik završila projekat iz prošlog poziva za IPA projekte, asfaltiranje puta u selu Pridvorica.

Projekat ,,Razvoj pristupa kultruno-verskim mestima u Bojniku i Zemenu” finansiran je sredstvima Evropske Unije, opština Bojnik je bila vodeći partner , odobreno je 374.000 evra a partnerskoj opštini iz Bugarske Zemen 200.000 evra. U okviru ovog projekta asfaltiran je put u Pridvorici, više od tri kilometra, od ciglane do crkve Svetog Arhangela Gavrila.

Pogledaj takodje

Zbog izmeštanja mernih mesta u sredu bez struje četiri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da zbog izmeštanja mernih mesta u sredu 13. novembra neće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *