Početna / GRADOVI / Leskovac / Okružno i Gradsko takmičenje u atletici održano u kasarni u Sinkovcu (FOTO)

Okružno i Gradsko takmičenje u atletici održano u kasarni u Sinkovcu (FOTO)

Na stadionu u Kasarni ‘’Vojvoda Petar Bojović’’ u Donjem Sinkovcu održana su gradsko I okružno takmičenje u atletici za osnovce, srednjoškolce I pripadnike Vojske Srbije.

Osnovci, srednjoškolci I vojnici, takmičili su se u sedam trkačkih i tri tehničke discipline, a takmičenja je otvorio komnadant Kasarne ‘’Vojvoda Petar Bojović’’, pukovnik Sladjan Cvetković, koji je školarce najpre podsetio na lik i delo junaka čije ime nosi kasarna, poželeo im da postignu što bolje rezultate, ali i da dostojanstveno podnesu poraz, koji će ih osnažiti i motivisati za neka naredna takmičenja. Želja predsednika Saveza za školski sport Ivana Cvetanovića, bila je da atletska školska prvenstva proteknu bez problema i povreda. Tako je i bilo, pa je posle nekoliko sati nadmetanja došlo I podele zahvalnica, medalja i pehara najboljim školama.

U konkurenciji dečaka osnovaca, najuspešnija je bila Škola ‘’Radoje Domanović’’ iz Manojlovca, ispred leskovačkih ‘’Vasa Pelagić’’ I ‘’Trajko Stamenković’’. Kod devojčica, ‘’Vožd Kradjordje’’ osvojio je prvo, ‘’Vasa Pelagić’’ drugo, a ‘’Vuk Karadžić’’, treće mesto.

U kategoriji srednjoškolaca trijumfovala je Tehnička škola ‘’Rade Metalac’’. Drugo mesto pripalo je vučjanskoj školi ‘’Svetozar Krstić Toza’’, treće grdeličkoj srednjoj školi, dok su do pobedničkog postolja, u ženskoj konkurenciji, stigle grdelička I vučjanska škola.

Ono što je današnje takmičenje karakterisalo jeste masovnost, jer se odavno ne pamti da je u atletskim nadmetanjima učestvovalo preko 200 školaraca, ovoga puta iz Leskovca i Vlasotinca. To je, prema oceni Saveza za školski sport, pre svega zasluga njihovih nastavnika i profesora koji su svoje ekipe i pojedince odlično pripremili za takmičenje.

Učesnicima su pripale diplome, medalje i majice, školama pehari, a svim organizacijama I institucijama, koje su pomogle da se takmičenje organizuje i održi, zahvalnice.

Pobednici u svim kategorijama, stekli su pravo nastupa na medjuokružnom prvenastvu, u Pirotu, 11. maja.

Pogledaj takodje

Dveri protiv izgradnje novog parka i izmeštanja spomenika Tome Zdravkovića

Povodom najave početka izgradnje osporavanog i dugo godina obećavanog gradskog trga na mestu današnjeg gradskog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *