Home / DOGAĐAJI / Okružna organizacija slepih Leskovac proslavila 70 godina postojanja i rada
hotel bell

Okružna organizacija slepih Leskovac proslavila 70 godina postojanja i rada

Okružna organizacija slepih Leskovac, obeležila je danas u Leskovačkom kulturnom centru svoj jubulej – 70 godina postojanja i rada.

Predsednik ove organizacije Milivoje Đokić, izrazio je zadovoljstvo što ova organizacija postoji toliko godina i što iz godine u godinu unapređuje svoje usluge, koje olakšavaju život i rad osoba sa invaliditetom. On je takođe dodao da će ova organizacija od danas imati novog člana, odnosno da će se pobratimiti sa Organizacijom slepih i slabovidih iz Skopja.

Milan Stošić predsednik Saveza slepih Srbije kazao je ovom prilikom da je Leskovac grad u kome se neprekidno ulaže i gradi , i to ne samo u infrastrukturu već i u unapređenje polozaja invalida

„Danas Organizacija slepih Leskovac ne obeležava samo 70. godina postojanja već obeležava rezultate koji su očigledni, priznati i prepoznati i oni su uzdigli ovu organizaciju. Ona ima kontinuitet u ostvarivanju ciljeva i zadataka a sve to zahvaljujući podršci koju ima od grada, i zato je po meni Leskovac ne grad već velegrad – kazao je Stošić.

U ime Lokalne samouprave prisutnima se obratila Jasmina Ranđelović koja je ovom prilikom kazala da naš grad ulaže i ulagaće i dalje u unapređenju položaja invalida.

„Činjenica da vaše udruženje postoji 70. godina i da udruženim snagama ostavrujete svoja prava, vredna je divljenja. Vaš trud, hrabrost i istrajnost prepoznat je od starne grada i vi ćete biti jedan od kandidata za Oktobarsku nagradu grada Leskovca. Za projekte vašeg udruženja koji su odobreni izdvojena je suma od 1.420.000 dinara, a mi se stalno trudimo da unapredimo vaš položaj te je tako prošle godine otvorena taktilna izložba u Narodnom muzeju. U narednom periodu ćemo se truditi da Leskovac postane pristupačniji osobama sa invaliditetom i omogućiti vam da budete još uspešniji i nezavisniji – kazala je Ranđelovićeva.

Povodom jubileja u holu Kulturnog centra predstavljena je i izložba fotografija „Pogled u nazad, za korak napred“.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.