Održani deveti Dani višnje u Radonjici

U Radonjici je danas po deveti put održana tradicionalna manifestacija “Dani Višnje”, koja je okupila veliki broj meštana i posetilaca. Ova manifestacija je posvećena višnji, voću koje je najrasprostranjenije u ovom kraju.

Dani Višnje su obeleženi bogatim tradicionalnim programom, a u ime lokalne samouprave prisutnima se obratila Sanja Milošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ona je istakla važnost ovakvih manifestacija kao priliku da se prizna trud svih poljoprivrednih proizvođača.

“Dani Višnje su mnogo više od manifestacije. Oni su priznanje za vas i zato vam hvala na tome. Hvala što čuvate srpsko selo i radite svaki dan ono najvrednije što možete od sebe dati,” rekla je Milošević.

Goran Ristić, koji se obratio u ime mesne zajednice, zahvalio je lokalnoj samoupravi na dugogodišnjoj podršci ovoj manifestaciji.

Kao i svake godine, održano je i takmičenje u brzom izbijanju koštica iz višanja, a pobednicima su dodeljene nagrade.

Ova manifestacija nije samo prilika za slavlje, već i za priznanje i podršku vrednom radu poljoprivrednika, čime se čuva tradicija i doprinosi očuvanju srpskog sela.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Teška saobraćajna nesreća na auto-putu kod Predejana – jedna osoba poginula, dvoje dece i dvoje odraslih povređeno

Danas oko 18 časova na auto putu krzo Grdeličku klisuru, u blizini Predejana dogodila se …