Početna / DOGAĐAJI / Održana završna konvencija Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Medveđi

Održana završna konvencija Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Medveđi

U prepunoj sali Doma kultura u Medveđi održana je završna konvencija PUPS-a. Prisutnima se obratio Predsednik Partije, Ministar za ravnomerni regionalni razvoj u Vladi R.Srbije Milan Krkobabić, koji je poručio građanima da je Izborna lista od 25 kandidata za Odbornika višenacionalna, na odborničkoj listi PUPS-a pored Srba nalaze se i prestavnici Albanske i Romske nacionalnosti.

Jasnu poruku je uputio građanima Medveđa da PUPS zastupa penzionere, radnike i poljoprivrednike, naglasio je da svako selo u Srbiji mora da ima: Asfaltni put, uredne atarske puteve, vodovod i kanalizaciju, ambulantu, školu, vrtić, crkvu, verske objekte, dom kulture, poštu, sportski centar i internet.

Partija PUPS-a dala je predlog o otvorenom dijalogu u vezi donošenja novog Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju.

„Zabrinjavajući je podatak da trenutno visina penzije u odnosu na prosečnu zaradu jedva prelazi 50%, to upozorava da moramo da preduzmemo i sagledamo ozbiljne mere. Pred nama su nova rešenja, i mi moramo da ih pronađemo. Mi ćemo, u budućnosti imati sve veći broj firmi koje zapošljavaju izuzetno mali broj radinka. PUPS predlaže formiranje „ Fonda tehničko-tehnološke solidarnosti za isplatu penzija“. U ovaj fond bi uplaćivali sredstva kompanije sa visokim tehnološki razvijenim procesom rada, a sa manjim brojem zaposlenih, koje ostvaruju izuzetno visoke profitne stope. Sa obzirom na sadašnje stanje i nužne reforme penzijsko- invalidskog fonda, naša Partija uputila je poziv svim značajnijim političkim strankama u zemlji, da se izjasne kakav penzijski sistem, realno može da funkcioniše u narednim godinama. Za sada samo su se oglasili sindikati, da je predlog PUPS-a realan i treba ga razmotriti. Dajemo podršku građanima koji žive na selu, a njih je 1,4 miliona, sa ciljem bezbednosne, populacione i ekonomskih stavova radi očuvanje sela Srbije.

Predsednik Partije, Ministar zadužen za regionalni razvoj u Vladi R. Srbije Milan Krkobabić u 2017. godini, pokreće pitanje otvaranje Zadruga. Cilj otvaranje zadruga je da se objedine usitnjena gazdinstva i dobije pravi robni proizvod. U ovom Projektu predviđeno je za mlade bračne parove koji hoće da ostanu na selo ili se vrate od grada na selo, država Srbija im nudi od 20-50 hektara državno zemljište, uslov je da osnuju brak, registruju poljoprivredno gazdinstvo, dobijaju stimilaciju od po 10.000 eura po osobi, kako bi krenuli od nule. Kada prestanu zemlju da obrađuju, zemlja se vraća državi. Inicijativa Predsednika PUPS-a, ministra u Vladi R. Srbije Milana Krkobabića dobile su punu podršku Vlade R. Srbije, Predsednika R. Srbije, Srpske akademije nauka (SANU) , srpskog patrijarha, ali i celokupne javnosti.

Vlada R. Srbije usvojila je Program „Oživljavanja i obnova srpskog sela“, čime bi se PUPS zalagao da svako selo treba da ima zadrugu, ambulantu, školu, vrtić, poštu, crkvu, dom kulture, internet i uređena infrastruktura. Poboljšani uslovi života i rada na selu, omogućili bolji uslovi za bavljenje poljoprivredom, poboljšali socijalni, kulturni, zdravstveni kao i niz drugih uslova i time stvorili uslovi za povratak mladih i radno sposobnih lica iz gradova na selo.
Neophodna je podrška lokalne samouprave, da bi se nastavilo sa realizacijom kompletnog Projekta tražimo punu podršku Vlade Republike Srbije i Lokalne samouprave.

Jasnu poruku svojim sugrađanima dali su: predsednik Udruženja penzionera Medveđa Miladin Šarac, predsednik OO PUPS-a Medveđa i nosilac izborne liste Kosta Dimitrijević, predsednik Izvršnog odbora PUPS-a Hađi Milorad Stošić. Poručeno je glasačima penzionerima, radnicima i poljoprivrednika, da PUPS kao Parlamentarna stranka u Vladi R.Srbije, koja je pokrenula niz pitanja, oko statusa penzionera, radnika i poljoprivrednika: Penzionerima u opštini Medveđa obećavamo da će mo u mandatnom periodu ostvariti:

  1. Izgradićemo Dom za stara lica!
  2. Nastavićemo sa besplatnim prevozom u gradskom i prigradskom saobraćaju za osobe starije od 65 godina, bili penzioneri ili ne!.
  3. Zalagaćemo se za otvaranje Klubova penzionera u mesnim zajednicama, kako u gradu, tako i u seoskom području!
  4. Zalagaćemo se za jednokratnu novčanu pomoć penzionerima sa niskim penzijama -ispod 20.000 dinara!
  5. Građanima koji nemaju socijalnu zaštitu, obezbedićemo socijalnu pomoć na mesečnom nivou – da imaju svoja primanja!
  6. Licima koji nisu u sistemu zdravstvene zaštite, obezbedićemo da imaju pravo na zdravstveno zbrinjavanje i lečenje!
  7. Sugrađanima koji žive sami, a nisu sposobni da se staraju o sebi, obezbedićemo posredstvom CSR i Crvenog krsta, da ih obilaze GERONTO-DOMAĆICE!
  8. Poljoprivrednike koji žive na selu pozivamo da se udruže i formiraju zadruge.
  9. Izvršićemo rekonstrukciju Zadružnog doma u selu Gazdaru kao i formiranje jedne mini hladnjače za otkup poljoprivrednih proizvoda.

Pogledaj takodje

KOLO SREĆE DRŽAVNE LUTRIJE: Leskovčanin „ogrebao“ 3 miliona dinara

Kolo sreće zaustavilo se i u Leskovcu, gde je kupljena srećka koja je jednom mladom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *