Početna / KULTURA / Održana izložba slika pod nazivom“ENERGIJA“ mlade leskovačke umetnice Ane Mikarić

Održana izložba slika pod nazivom“ENERGIJA“ mlade leskovačke umetnice Ane Mikarić

Ono što nas pokreće, ono što nas goni na stvaranje, jeste naša energija, naša snaga iz koje proizilazi sve, i dobro i loše, i snažno krhko, i svetlo i tama. Energiju koju mlada umetnica Aleksandra Mikarić poseduje prenela je na svoje slike koje su sinoć bile izložene u Leskovačkom kulturnom centru, na izložbi pod nazivom „Energija“.

Ona je kroz prikaz nagog ljudskog tela uspela da dočara kretanje te energije koristeći se širokom paletom, čime utisak postaje življi i intenzivniji.

„Ana putem boja izražava svoja osećanja ali i kretanje u okviru energetskih polja prikazanih aktova. Ona uspeva da podstakne posmatrača na razmišljanje o sopstvenoj energiji, koliko zračimo i da li utičemo pozitivno na ljude koji nas okružuju, a na posmatraču je da odluči da li je i u kojoj meri mlada umetnica uspela da nam prenese deo kreativnog impulsa – navodi u katalogu slika Jasmina Zlatković MA istorije umetnosti.

„Energija koju svako od nas poseduje je nesputana i ona nas prožima bez obzira na to kako mi želimo da se predstavimo i upravo ona je bila pokretač za nastanak ovih dela. Ljudska energija je najača i ima najviše uticaja na sve što nas okružuje, a ja sam ovom izložbom želela da predtsvaim pozitivnu energiju koja će promeniti svet – ističe mlada umetnica Ana Mikarić.

Aleksandra Mikarić rođena je u Leskovcu 1988. godine. Svoje najranije likovne veštine uobličila je u radionici Keiko Gonzalesa. Saveti umetnika Eika Elezovića značajno su uticali na njen stil i ono čime se danas predstavlja. Učesnik je brojnih grupnih izložbi i internacionalnih likovnih projekata.

Ina Dendić

Pogledaj takodje

Zabranu kretanja prekršilo 474 starijih od 65 i 2.157 građana mlađih od 65 godina

Direktor policije Vladimir Rebić, gostujući u jutarnjem programu RTS-a kazao je da su do sada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *