Početna / DRUŠTVO / Održana akcija ,,I ja se borim“

Održana akcija ,,I ja se borim“

Povodom 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka, u Vranju je, četvrtu godinu zaredom, održana akcija ,,I ja se borim”, koju su organizovali Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, uz podršku Crvenog krsta Vranje, Kancelarije za mlade Vranje, nevladine organizacije Centar E8, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Ovoj akciji, u ime gradskog rukovodstva, prisustvovao je dr Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada, koji je rekao da je misija NURDOR-a najhumanija, ali i najteža i da je zadatak lokalne samouprave, ali i svakog pojedinca, udruženja i organizacije, pomoć i podrška ovom udruženju.

„Lokalna samouprava preko Fonda za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti, svakodnevno pruža pomoć i podršku, a sa tom praksom nastaviće se i u narednom periodu. NURDOR-u želim da nastavi sa humanim radom, a svoj bolesnoj deci i njihovim porodicama, da istraju, da budu jaki i da pobede ovu tešku i opaku bolest”, dodao je Tričković.

Ivana Smiljković, volonter NURDOR-a istakla je veliko zadovoljstvo zbog organizovanja ove akcije, naglasivši da je cilj ovog udruženja stvaranje boljih uslova za lečenje dece i njihovo što brže ozdravljenje. Novac koji je prikupljen u današnjoj akciji, kupovinom balona, promotivnih artikala i donacijama namenjen je za izgradnju dečjeg onkološkog odeljenja u Beogradu.

U prigodnom muzičkom programu nastupili su Đorđe Popović, Vladimir Ćuković i Emin Demirović. Tačno u 13 časova, na trgovima i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije, pušteni su baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama.

Pogledaj takodje

Vlasnik firme „Bata Rajzen“ iz Leskovca, uhapšen zbog utaje poreza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu su u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *