Početna / DRUŠTVO / Održana 58. sednica Gradskog veća Grada Leskovca

Održana 58. sednica Gradskog veća Grada Leskovca

U Leskovcu je danas održana 58. sednica Gradskog veća na kojoj je razmotreno 18 tačaka dnevnog reda.

Gradsko veće donelo je Odluku o raspisivanju oglasa o prodaji putem javnog nadmetanja gradskog građevinskog zemljišta na ukupno 26 lokacja u gradu.

Na sednici je doneta odluka i o pokretanju postupka prodaje preostala dva mala lokala na novoj gradskoj pijaci, kao i o novoj licitaciji za 3 spratna lokala na ovoj pijaci. Kako je naglasio gradonačelnik Goran Cvetanović, Poreska uprava nije uvažila argumente gradske uprave koja je tražiča smanjenje prodajne cene spratnih lokala, pa je ostala cena za koju se pretpostavlja da neće biti prihvatljiva za potencijalno zainteresovane kupce.

Gradsko veće je dalo saglasnost na odluku Komisije o izboru programa i projekata udruženja iz oblasti socijalne zaštite koji će se finansirati ili sufinansirati iz gradskog budžeta. O ovoj odluci ćete moći da pričitate više u posebnoj vesti.

Usvojena je i odluka o uvažavanju žalbi kandidata na odluku o dodelu nagrada mladim talentima, tako da će po 30.000 dinara dobiti Anđela Cakić, učenica Muzičke škole Stanislav Binički i Aleksandar Đorđević, studet Fakulteta bezbednosti u Beogradu.

Gradsko veće je odnelo podluku da podrži tri nova projekta Narodnog muzeja sa kojima ova ustanova konkuriše za dodelu sredstava kod Ministartstva kulture i informisanja. Usvojen je i Prvailnik o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijku pomoć za vanteelesnu oplodnju i formirana komisija za izbor projekata iz oblasti kulture koji će biti sufinansirani iz gradske kase.

Gradsko veće je donelo odluke i po žalbama građana i preduzeća, kao drugostepeni organ nadležan za nadzor nad radom organa gradske uprave.

 

 

Pogledaj takodje

Sutra i prekosutra isplata redovne i privremene novčane naknade za mesec jul

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Leskovac saopštila je da će u četvrtak 22. avgusta i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *